Det har vært en fantastisk uke for norsk musikk! Ikke bare vant Phil T. Rich årets Urørtfinale samtidig som lovende norske artister fikk vist seg frem på tv i beste sendetid. I tillegg har Truls Heggero har gått solo mens Cold Mailman har sluppet en fantastisk låt og musikkvideo. Det er derfor med ekstra glede jeg påstår at du vil finne noen ordentlige norske perler i ukas Snurrbart.

Hør ukas Snurrbart i Spotify-spilleren til høyre.

Hør tidligere miksteiper:

Snurrbart 01

Snurrbart 02

Snurrbart 03

Truls – «Out Of Yourself»

Uansett hvilken musikkretning Truls Heggero (Lukestar, Truls and the Trees) velger å gå, vil det alltid være den usedvanlige stemmen hans som står i fokus. «Out Of Yourself» er en deilig synth-flørt, og den lyse vokalen passer perfekt til en beat som er Rihanna verdig. Det er det mest kommersielle Truls har gjort hittil, og det er en helomvending så uventet at det er på nippet til å være sjokkerende. Kanskje er det nettopp det som gjør låta utrolig bra.

Cold Mailman – «My Recurring Dream»

Det er mulig jeg synes Cold Mailman er Norges beste band. Jeg synes i alle fall de har laget den fineste Norske låta så langt inn i 2013. «My Recurring Dream» har ikke bare en fantastisk musikkvideo, men alt stemmer i lydbildet, som er vakkert, vemodig og storslått på samme tid. Basslinja og vokalen som bygger opp lydbildet. Fy søren, det er så vakkert!

Se videoen til «My Recurring Dream»

Ducktails – «The Flower Lane»

Man trenger låter som minner om varme sommernetter og late dager i februarkulden. Jeg lurer på om ikke Real Estate-gitarist og mannen bak Ducktails, Matthew Mondanile, lengter mot varmere tider - for «The Flower Lane» høres ut som alt sommeren burde være. Det er så deilig fritt for dramatikk, og man kan bare flyte av gårde med Ducktails og glemme den kalde omverdenen fullstendig. Låta føles rett og slett som en nødvendighet akkurat nå.

Torres – «Mother Earth, Father God»

Bak Torres står Mackenzie Scott, enda en singer-songwriter fra Nashville. Debutalbumet  «Torres» ble utgitt sent i januar, og fremstiller Mackenzie som en plaget sjel, med tekster som ikke er lette å overse. «Mother Earth, Father God» er en stille, sår affære, og til tross for den svulmende låttittelen er det en underfundig, lavmælt låt man fester seg ved, og som passer til stille kvelder og total avslapning.

Synne Sanden- «The King In My Kingdom»

Hun vant ikke Urørtfinalen, men det var likevel Synne Sandens bidrag «The King In My Kingdom» som satte seg fast i hodet mitt. Med et storslått refreng vekker hun oppsikt som en svært lovende ung frøken, og jeg gleder meg virkelig til å høre hva Sanden har å by på i fremtiden.

Se videoen til «The King In My Kingdom»

Jagwar Ma - «The Throw»

Hvis Jagwar Ma som topper albumlistene når 2013 er over, blir jeg ikke overrasket. «The Throw» er ikke like fengende som fjorårets «Come Save Me», som hjalp meg gjennom mange grå hverdager, men bandet viser en større bredde og fantastisk potensial til å bli en nytt favorittband.

Se Videoen til «The Throw»

The History of Apple Pie - «See You»

Denne låta får meg til å ville selge alle tingene mine, kjøpe en bil og bare kjøre avgårde uten mål og mening. Hadde jeg spilt i band ville jeg laget akkurat slik musikk som The History of Apple Pie lager. Søt jentevokal, masse koring og et stort lydbilde styrt av rælete gitar. At bandnavnet i tillegg får meg til å lengte til Twin Peaks, gjør det hele enda bedre.

Se videoen til «See You»

Elliphant - «Down on Life»

Jeg prøver å mikse inn et par ekstra dansbare låter på Snurrbart hver uke, og denne gangen er det det første sporet på  Elliphants nye EP som har smyger seg inn på lista. Elliphant har en stemme som kunne ha sunget reggae og beats som ligger farlig nær dubstep - og det funker faktisk skikkelig bra, til tross for at jeg vanligvis er skeptisk til de nevnte sjangrene.

Kvelertak - «Bruane Brenn»

Kvelertak bare funker. Uansett om du hører mest på metall eller pop, har jeg inntrykk av at  disse stavangermennene kan fenge hvem som helst. «Bruane Brenn» er første singel fra «Meir», album nr to som er rett rundt hjørnet. Jeg gleder meg til å høre den nye skiva, og håper nytt album betyr mange muligheter for å se et av Norges beste liveband i løpet av våren og sommeren.

Lil' Wayne - «Love Me»

Lil' Wayne, hva skal man si om ham? Jeg aner ikke om han er i fengsel, om han fortsatt har gulltenner eller om han henger mye med Jay-Z og Beyoncè på fritiden. Kanskje er det nettopp  derfor han synes å være selve klisjeen på en hip-hop stjerne. «Love Me» kan ikke måle seg med «Lollipop»  eller «A Milli», som var klistra på hjernen min minst et halvt år, men om ikke annet minner låta om at «Tha Carter» fortsatt er der ute, og om det forestående albumet jeg har begynt å glede meg til.

SARAH WINONA SORTLAND

Følg på Twitter: @sarahwinona