For en spennende uke på musikkfronten!

På denne ukas Snurrbart jeg er glad for å fortelle at du vil finne nytt materiale fra mange spennende og store artister som Phoenix, Drake - og ikke minst The Strokes. Man har alltid noen favoritter, og det føles nesten som julaften når så mange gode artister kommer med nytt materiale på samme tid. Du vil finne mange fengende hits og dessuten en hel del hip-hop på ukas miksteip.

Hør ukas Snurrbart i Spotify-spilleren til høyre eller direkte i Wimp eller Spotify.

Hør tidligere miksteiper:

Snurrbart 01

Snurrbart 02

Snurrbart 03

Snurrbart 04

Snurrbart 05

Ukas låter

1. Phoenix - «Entertainment»

Phoenix har vært med på mange av mine aller fineste opplevelser. Jeg har aldri danset så vilt og hemningsløst som jeg har til Phoenix, aldri vært på finere bilturer enn når Phoenix er soundtracket i bilen, og visste du at det er utrolig fint å kline til «Liztomania»? «Entertainment» er første singel fra den svært (for min del) etterlengtede plata «Bankrupt», som ventes å dukke opp på vinyl og andre formater i april en gang. Det er fengende, det er synth, det er akkurat som Phoenix skal høres ut.

2. Kate Nash – «3 AM»

Det skal mye til å bli mer erkebritisk enn Kate Nash. Ikke bare har hun en aksent som avslører henne med en gang hun synger en strofe, men musikken hun lager er også klassisk brit-indie-pop. På «3 AM» har Nash mye på hjertet, og det er nesten vanskelig å få med seg når refrenget begynner og slutter fordi det stort sett er vokal hele låta i gjennom. Hun er dog så søt og energisk at det som kunne ha blitt slitsomt bare er veldig trivelig.

3. The Strokes – «All The Time»

Når et band er så kjent som The Strokes, skal det mye til at ikke de fleste har et forhold til dem og mener en hel del når de slipper nytt materiale. The Strokes og jeg har et litt annerledes forhold enn folk flest. Jeg mener «Room on Fire» var en topp plate, og at det siste albumet «Angles» slett ikke var så verst. «All The Time» ligger et sted sånn midt på treet, eller kanskje på en firer. Ikke like fengende som «Last Nite», men det var da heller ikke forventet.

4. Drake - «Started From the Bottom»

«Started From the Bottom» høres mer ut som en intro til et album enn en singel, men er altså det første vi får høre fra det kommende Drake-albumet. Det er en underfundig låt - med sine enkle beats og et lydbilde som hele tiden holder vokalen i fokus, bygges den sakte opp med et klart budskap som klarer å fange noe dypt i meg. Drake skaper rett og slett rom for ettertanke i løpet av låtas knapt tre langsomme minutter.

5. Lovelier Other – «Hidden Shelters»

Lovelier Other har i skrivende stund 418 likes på Facebook, og beskrivelsen de har lagt ut av deg selv er kun et ord; band. Da jeg googlet dem, sto det bare Internett har foreløpig lite informasjon om bandet. Det liker jeg godt, for det er for lite mystikk i denne sosiale medier- og googlestyrte verden. Med fint lite info om bandet kan jeg i alle fall fortelle at «Hidden Shelters» er å finne på Spotify (ikke i Wimp ennå dessverre), og er en nydelig poplåt som nok kommer til å føre til at mystikken kommer til å gå over i hype ganske snart.

6. Tyler, The Creator - «Domo 23»

«I’m a fucking walking paradox, no I'm not», sa Tyler, the Creator på «Yonkers», den ene lille setningen var ikke bare genial, men jeg tror jeg alltid kommer til å huske den. På «Domo 23» høres Tyler mer sinna enn kompleks ut, men det gjør ikke «Domo 23» til en dårlig låt. Jo mer sinna han høres ut, jo mer påvirkes jeg til å bli i riktig godt humør. Kanskje er det nettopp dette som gjør Tyler, the Creator til litt av et paradoks?

7. Grown Folk  - «The Boat»

Jeg er egentlig ikke så opptatt av chill-out eller house, men «The Boat» - en blanding av de to sjangrene - er virkelig en behagelig affære. «The Boat» bygger seg sakte opp i sitt eget synthunivers og tar verken for mye eller for lite plass. Passer perfekt til hektiske dager hvor du trenger noe beroligende på øret, eller på dager du bare vil ha det rolig i utgangspunktet.

8. Inc. - «5 Days»

Teen Inc. Har blitt Inc., og har sluppet albumet «No World», som nesten høres ut som det perfekte R&B-albumet. Det er følsomt, det er vakkert, og det er nesten på grensen til å være for pent. «5 Days» er låta jeg har lyst til å sette på mens jeg ligger på en Yacht og putrer rundt i Stillehavet. Jeg innser at dette kanskje ikke kommer til å skje med det første, men om ikke noe annet setter i alle fall Inc. drømmen i gang.

9. Honningbarna - «Fuck Kunst, dans dans»

Jeg husker godt da jeg ringte pappa under Urørtfinalen for et par år siden og spurte hvem han heiet på. «De der små energiske guttene, for de har en så vanvittig bra tittel på låta si», sa han, og siktet til «Borgerskapets utakknemlige sønner». Hva tittelen «Fuck Kunst, dans dans» betyr, har jeg ikke peiling på, men at Honningbarna fortsetter i det samme sporet hvor det er fengende, energisk rock som gjelder, det er det i alle fall liten tvil om.

10. Jay- Z & Santigold – «Brooklyn Go Hard»

Jeg så nettopp traileren til den nye baseballfilmen «42» på kino, og ble minnet om  denne låta og hvor utrolig fengende den er. «Brooklyn Go Hard» er ikke bare en kjærlighetserklæring til Brooklyn, men også litt som en historie om bydelen. Samarbeidet mellom Jay-Z og Santigold er utrolig vellykket, da Santigolds repeterende refreng ligger som en bekreftelse på alt Jay-Z har å formidle. Bra, digg og nesten irriterende fengende.

Av SARAH WINONA SORTLAND

Følg på Twitter: @sarahwinona