Fra død og mørke tilpunkrock og rulleskøyter - denne ukas Snurrbart er fylt av låter som aller helstskal å gi deg en god følelse i hele kroppen. Det handler om å komme seg ut,sykle barbeint og danse til morgengry. Det handler om å leve til det fulle, ogjeg håper det er det du får lyst til med Snurrbart nummer 12 på øret.

Hør ukas «Snurrbart» i Spotify-spilleren til høyre, eller direkte i Wimp eller i Spotify.

Hør tidligere miksteiper:

Snurrbart 01 | Snurrbart 02

Snurrbart 03 | Snurrbart 04

Snurrbart 05 | Snurrbart 06

Snurrbart 07 | Snurrbart 08

Snurrbart 09 | Snurrbart 10

Snurrbart 11 |

UKAS LÅTER:

CharliXCX - «You’re the One»

Etter to gode Ep-er slipper endelig Charli XCX debutalbumet sitt denneuka. «You’re the One» er det sterkeste sporet på albumet, og jeg ser dette som en gylden tilmulighet til å lytte mer på en av fjorårets aller beste låter. Charli XCX sittunivers er fylt av mørk, deilig popmusikk, og mens hun danser i mørket, ønskerjeg å danse med henne.

Se videoen

Vit päls – «Död ogEvigt Mörker»

Vit Päls synger om død og evig mørke, mens lydbildet høres ut som enstor fest. En så fengende melodi med så dyster tekst er sjelden vare, men såbytter også Carl Johan Lundgren på å synge at han er langt unna, for så å væretett på døden og mørket, og det er kanskje slik livet føles. En evig kamp somtil tider er tett på, men heldigvis også langt unna. Enda godt man kanillustrere det på en lettbeint måte.

Se videoen

Bleached - «LookingFor A Fight»

Bleached kjører rundt i en bil, slenger på håret og leter etter en slåsskamp. På veien spiller de høymusikk og hyler av glede over friheten man kjenner når man kjører akkurat littfor fort på en motorvei. Dette er i alle fall assosiasjonene «Looking For AFight» gir meg, og jeg går lyst til å gå ut å lete etter trøbbel selv.

Noah and theWhale  - «There Will Come A Time»

Lydbildet til Noah and The Whale forandrer seg ikke så mye fra album tilalbum. Det virker som de har funnet en oppskrift, og er fornøyd med den. Selvkunne jeg likt at de var litt mer nyskapende, men «There Will Come A Time» erlikevel en fengende låt med massevis av sjarm.

Se videoen

British Sea Power -«Machineries of Joy»

I musikkvideoen til «Machineries of Joy» ser vi en jente som sykler rundt i vakker natur. Hun syklerrundt i sollyset, mens vokalist Yan synger at vi alle er «magnificent machineries of joy». Det får meg til å tenke på at vi ikke burde være så avhengigav maskiner siden vi har kroppene våre - og det gjør meg glad, for jeg liker atsmå strofer i poplåter kan få meg til å tenke på større saker.

Se videoen

Telekinesis  - «Symphony»

Michalen Benjamen Lerner står bak enmannsprosjektet Telekinesis, og deter nesten så man blir forelsket i ham fordi han synger så vakkert omkjærlighet. Teksten til «Symphony» er den du skulle ønske kjæresten din haddeskrevet om deg, og er en av vårens fineste låter. Albumet «Dormarion» bleakkurat sluppet, og jeg anbefaler å sjekke det ut i sin helhet.

CHVRCHES – «Now is NotThe Time»

Aller best er «Now is Not The Time» med den nydelige videoen som er tattopp på et rulleskøytediskotek i Queens. Vokalist Lauren Mayberry er fanget idiskolyset og synger med sin såre stemme, mens synthen klinger, og skøytendemennesker blåser tyggegummibobler. Perfekt synthpop i perfekte omgivelser.

Se videoen

Iron & Wine -«Crace for Saints and Ramblers»

«It all came down to you and I»,synger Samuel Beam, mannen bak Iron & Wine, og møtet med nytt materiale erlike fint som det pleier å være. Beam synger om sommerhygge, og musikkenspeiler teksten så bra at den får meg til å glede meg til parklivet. Der burdeman helst ha med seg en bærbar platespiller og spille av «Crace for Saints andRamblers» for å virkelig illustrere at man er enfolkrock-romantiker, akkurat som Beam selv.

Tempers – «Hell Hotline»

Pop med fuzz og mørk bass. Duoen bak Tempers lager suggererende musikk jegskulle ønske ble spilt på et utested hvor jeg ikke kjente noen, men bare gikkrundt og så kul ut. Det er som å være fanget i en film, en film hvor man helstskal ha voks i håret og se ut som et medlem av Joy Division. Svært tiltalende ogveldig hipt.

Peace - «Lovesick»

«I wanna get lovesick with you»,synger Peace, og rimer «sense» med «rent», mens de skriver at de lager «music to fuck you in your heart <3».Trenger man mer? Spør du. - Nei, ikke alltid, vil jeg svare, mens jeg hopperopp og ned, og gliser stort, før den to minutter lange affæren er ferdig. Såglemmer jeg den fullstendig før den blir spilt på nytt (og på nytt).

Av SARAH WINONA SORTLAND

Følg på Twitter: @sarahwinona