Daft Punk & Pharrell Williams har samarbeidet på den fantastisk singelen «Get Lucky» og Miguel har møtt Kendrick Lamar på en bar og er på sjekkeren. Kurt Vile og Håkan Hellström sloss om å skrive de vakreste tekstene, og Anne Sandøy har gått solo.

Hør tidligere miksteiper:

Snurrbart 01 | Snurrbart 02

Snurrbart 03 | Snurrbart 04

Snurrbart 05 | Snurrbart 06

Snurrbart 07 | Snurrbart 08

Snurrbart 09 | Snurrbart 10

Snurrbart 11 | Snurrbart 12

UKAS LÅTER:

Daft Punk & Pharrell Williams - «Get Lucky»

For en genial idé! Daft Punk og Pharrel Williams har samarbeidet, og resultatet er fantastiske «Get Lucky». Det er så funky at det grenser til frekt, og jeg gir meg over av hvor vellykket prosjektet er. Hvor er nærmeste dansegulv?

Miguel & Kendrick Lamar - «How Many Drinks?»

«How Many Drinks?» sender tankene til Lil’ Kims «How Many Licks?» fra «Notorius KIM» (2000), da den ligner både i tittel, refreng og handling. På «How Many Drinks?» er (heldigvis?) er ikke stønnene like kraftige som på Lil’ Kims låt, men Miguel og Lamar er likevel frekke nok til å si klart ifra om at alkohol er til for å få seg noe.

Dråpe - «I Kept Falling Asleep»

Dråpe slapp nettopp debutalbumet «Canicular Days», og jeg ga albumet terningkast seks. «I Kept Falling Asleep» er en nydelig låt med et bra budskap, og jeg skvetter hver gang jeg hører strofen «I want to be enlightened, but I kept falling asleep» fordi den synes å beskrive noe banalt, men samtidig så vesentlig.

Fryars - «On Your Own»

«On Your Own» beskriver ensomhet, og det nesten litt for godt. «Hello/it’s only me» synger Ben Garrett, briten bak enmannsprosjektet, og man kan høre smerten i stemmen hans. Garrett har fanget en sårhet så unik og vakker at «On Your Own» er en låt jeg stadig ønsker å lytte til, til tross for at jeg vet at jeg kommer til å føle meg som en emosjonell tenåring.

Se videoen her.

Anne Sandøy - «Ghost and Roses»

Fra pop-punk bandet Mary Me Young til en lettere popmusikk; Trønderjenta Anne Sandøy har gått solo, og førstesingelen «Ghost and Roses» er en bemerkelsesverdig låt. Sandøy har visstnok nattbordskuffen full av potensielt låtmateriale, og jeg håper det kommer et album om ikke så lenge, for dette er musikk jeg vil høre mye mer av!

Håkan Hellström  - «Pistol»

Håkan Hellström, altså! Albumet «Det kommer aldrig va över för mig», har fått strålende kritikker, med god grunn. Håkan synger så vakkert om livet og kjærlighet, og «Pistol», som er langt roligere enn singelen «Det kommer aldrig va över för mig», har raskt blitt en favoritt. Tonene minner om noe fra filmusikken til «Drive», og under et teppe av mørke høres Hellström både intim og oppriktig ut.

Goat - «Dreambuilding»

Med debutalbumet «World Music» (2012) vakte Goat oppsikt med musikk som nærmer seg noe man kanskje kan kalle verdensmusikk-psykedelia. Det maskerte bandet som skriver at «de kommer fra den lille og avsidesliggende landsbyen Korpolombolo i det mørkeste Sverige hvor legenden sier at innbyggerne drev med voodoo», er akkurat så mystiske som musikken, og «Dreambuilding» er en låt du mest sannsynlig vil elske eller hate.

Thee Oh Sees - «Toe Cutter»

I 2009 danset jeg til «Ruby Go Home», hentet fra Thee Oh Sees «Help» omtrent hver helg. «Toe Cutter» er mindre dansbar og mer mystisk, men viser samtidig en utvikling hvor det støyfulle lydbilde fortsatt er kjennemerket deres. «Toe Cutter» blir bare mer fengende for hvert riff, og er intens i all sin formanende styrke.

Kurt Vile - «KV Crimes»

Kurt Vile har for alvor fanget oppmerksomheten min med albumet «Wakin on a Pretty Haze», til tross for at han lenge har vært en kritikeryndling. Det var riffet på «KV Crimes» som gjorde at jeg satte meg ned og virkelig lyttet til hva han formidler, og til tross for et relativt enkelt gitardrevet lydbilde uten store overraskelser, er tekstene så gode at de føles ut som små overraskelser i seg selv.

Sweet Like Chili - «Monica Bellucci»

Søstrene Rikke og Sofie Braseth beskriver musikken sin som «Piano pop med attitude», selv synes jeg «Monica Bellucci» er en sukkersøt låt – på den helt riktige måten. Morsom tekst, søt vokal og en fin liten melodi som får meg til å tenke at vi nok kommer til å høre mye mer fra Sweet Like Chili i fremtiden.

Av SARAH WINONA SORTLAND

Følg på Twitter: @sarahwinona