Denne ukas Snurrbart inneholder nye singler fra norske artister som Todd Terje, Truls og Bendik, som bidrar til å skape spennende sjangerbredde i norsk musikk. Videre vil du finne låter fra store og små steder i USA, samt en dose humor på en miksteip hvor følsomhet, og inderlighet står igjen som sentrale stikkord.

Hør ukas «Snurrbart» i Spotify-spilleren til høyre, eller direkte i Wimp eller Spotify.

Hør tidligere miksteiper:

Snurrbart 01 | Snurrbart 02

Snurrbart 03 | Snurrbart 04

Snurrbart 05 | Snurrbart 06

Snurrbart 07 | Snurrbart 08

Snurrbart 09 | Snurrbart 10

Snurrbart 11 | Snurrbart 12

Snurrbart 13 | Snurrbart 14

Snurrbart 15 | Snurrbart 16

Snurrbart 17 | Snurrbart 18

Snurrbart 19 | Snurrbart 20

UKAS LÅTER:

Rumble in Rhodos – «Mannequins of Memory»

Rumble in Rhodos fant den riktige oppskriften for lenge siden. Gang på gang smeller de til med fengende refrenger, perfekte koringer og vers, og de har blitt et slikt band man kan stole på alltid lager kvalitetsmusikk. Bandet har tiårsjubileum i år, og hva er bedre enn å feire det ved å slippe «Mannequins of Memory» - bandets kanskje beste låt så langt?

Mø – «Waste of Time»

Danske Mø har fått mye oppmerksomhet etter den første singelen «Glass» kom i begynnelsen av året. «Waste of Time» er en ny elektronisk perle som fortsetter i samme sporet, og Mø fanger nok en gang lytteren med fengende refreng og tidsriktige toner.

Se video

Truls – «The Next»

Jo mer jeg hører av Truls Heggeros nye materiale, jo mer glad er jeg for at han tok sjansen på å gjøre noe nytt. «The Next» er kanskje enda bedre enn forgjengeren «Out of Yourself», og priser meg lykkelig over at Truls en gang i tiden bestemte seg for å bli artist. «The Next» er en euforisk godteskuff av en låt, og med stålkontroll viser Truls at han er Norges mest spennende artist akkurat nå.

Lily & Madeleine – «Tired»

Lily og Madeleine er et søskenpar fra Indianapolis, og akkurat som svenske First Aid Kit lager de melankolsk, musikk hvor gitar og vokal i samspill er i fokus. I perfekt harmoni synger de om å vokse opp og føle seg liten på «Tired», en yndig liten låt hvor de viser særegen stemmeprakt og en ro som ikke er alle tenåringer forunt.

Se video

Soft Metals - «Tell Me»

Synthen slår deg rett i trynet i starten av «Tell Me», og repeteres mens Patricia Halls’ behagelige vokal slår inn og skaper en kontrast til den heftige synthen. Kontrastfull er det rette ordet på låta som jeg er usikker på hvorvidt er ment for dansegulvet eller for en rolig kveld hjemme. Soft Metals slipper albumet «In The Air» i juli, og jeg gleder meg til å høre mer på duoen fra Portland.

Mount Kimbie & King Krule - «You Took Your Time»

«You Took Your Time» er en usedvanlig låt. De første ti gangene jeg hørte den var jeg usikker på om den var bra eller bare forferdelig kjedelig, men for hver lytt ble den mer og mer interessant og fascinerende å høre på – ja nesten avhengighetsdannende. Stillestående, men likevel med dybde og interessante trekk som gjør at jeg vil høre den igjen og igjen.

Surfer Blood - «Gravity»

Surfer Bloods punkuttrykk er såpass mildt at enhver popentusiast også vil nikke anerkjennende. «Gravity» er hentet fra den nye skiva «Python», og er en slik amerikansk gladlåt med nærværende gitarriff og vokalist John Paul Pitts behagelige vokal. Dette er kanskje ikke låta man vil huske om ti år, men den får deg garantert i godt humør og til å nikke med hodet mens du muligens tar en uventet svingom på gulvet.

Bendik – «Jeg tror det blir bra igjen»

Silje Halstensen fra Bendik klarer kunststykket å synge på norsk om følelser med en inderlighet som aldri blir for pinlig eller høres for banal ut. På «Jeg tror det blir bra igjen» har Halstensen mye på hjertet, og låta høres mer ut som historiefortelling enn en sang, men det handler fortsatt om det samme; å nå fremt til noe essensielt.

Todd Terje – «Strandbar (disco)»

Hva passer bedre enn å danse inn i sommeren med Todd Terje? Etter «Inspector Norse» har han blitt Norges discokonge, og på «Strandbar (disco)» viser han nok en gang at han vet å lage fest. Tittelen «Strandbar (disco)» viser at Todd Terje ikke bare kan leke seg i sitt musikalske univers, men også ha humor rundt egen musikksjanger og andres oppfattelse av denne.

The Lonely Island & Robyn – «Go kindergarten»

Du må for all del ikke forvente en seriøs sang når du lytter til «Go Kindergarten», og hvis du ikke allerede vet at The Lonely Island er en komiker-/musikergruppe, er det greit å stadfeste dette med en gang. På «Go Kindergarten» har de fått med seg Robyn, og det er artig at en parodi er blitt en såpass fengende låt. Vi kommer sikkert til å bli lei av denne om ikke så lenge alle sammen, enn så lenge er det artig å le litt av opplegget, som selvfølgelig best nytes med den hysteriske musikkvideoen hvor blant annet Sean Combs (P.Diddy) dukker opp.

Se video

Av SARAH WINONA SORTLAND

Følg på Twitter: @sarahwinona