Annie er ute av dvalen og er klar for å lage dansegulv, og A-Laget er tilbake og klare for bråk. J.Cole hedrer NaS, og Pharrell Williams har laget filmmusikk. Denne ukas Snurrbart er full av helter som er tilbake, og beviser at den som venter på noe godt absolutt ikke venter forgjeves.

Hør ukas Snurrbart i Spotify-spilleren til høyre, eller direkte i Wimp eller Spotify.

Hør tidligere miksteiper:

Snurrbart 01 | Snurrbart 02

Snurrbart 03 | Snurrbart 04

Snurrbart 05 | Snurrbart 06

Snurrbart 07 | Snurrbart 08

Snurrbart 09 | Snurrbart 10

Snurrbart 11 | Snurrbart 12

Snurrbart 13 | Snurrbart 14

Snurrbart 15 | Snurrbart 16

Snurrbart 17 | Snurrbart 18

Snurrbart 19 | Snurrbart 20

Snurrbart 21 | Snurrbart halvårsoppsummering

Snurrbart 22 |

UKAS LÅTER:

Annie - «Tube Stops And Lonely Hearts»

Annie var en av de som fikk meg til å like elektropop, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har danset til «The Greatest Hit» eller «Chewing Gum» på byen. Etter andrealbumet «Don’t Stop» fra 2009 ble det stille, og Annie flyttet til Berlin. Endelig er hun tilbake, og sjangermessig følger hun samme sporet som før. «Tube Stops and Lonely Hearts» er perfekt for ethvert dansegulv i sommer.

Se video

Beck - «Defriended»

Elektroniske elementer står i fokus på Becks nye låt «Defriended», som synes å nærme seg band som Washed Out og Animal Collective. Det er med et mer elektronisk lydbilde enn vanlig vi møter ham igjen, men det er egentlig ikke særlig overraskende. Er det en mann som vet å kjøre sitt eget løp er det Beck, og resultatet er en behagelig, svært sommervennlig affære.

Thumpers - «Unkinder (A Tougher Love)»

Den britiske duoen Thumpers består av M. Pepperell & John Hamson Jr., og dukket opp i fjor med singelen «Sound of Screams». Nå har de sluppet «Unkinder EP» og singelen «Unkinder (A Tougher Love)» er en mektig poplåt med storslått lyd og en slik som fenger umiddelbart. Hvis dette står igjen som årets sommerlåt blir jeg ikke særlig overrasket. Jeg skal i alle fall gjøre mitt, og spille den høyt så mye jeg kan.

Se video

I Was A King - «Redecorate»

«We redecorate me and you», synger Anne Lise Frøkedal fra alltid sjarmerende og fengende I Was A King. «Another room, another house, another us where everything is better than what it was». Kløktig og fengende med et stikk av frustrasjon. Dette er en låt av å bli glad av, selv om man ikke helt klarer å bli kvitt den vemodige undertonen.

Pharrell Williams - «Happy»

Man trenger noen funky soullåter på sommeren. Egentlig burde man bare høre på sanger som Pharrell Williams' «Happy». Det kan nesten høres ut som Williams har hentet inspirasjon fra Jarle Bernhoft på denne melodien som bare rett og slett handler om å ha det fint. Dette er for øvrig filmmusikk fra «Despicable Me 2», og det er nesten så jeg får lyst til å se om filmen gjør meg like glad som låta.

CSS - «Hangover»

Det fantes en tid da CSS, eller Cansei De Ser Sexy som det egentlig står for, var det kuleste man kunne høre på. Sammen med M.I.A. blandet de elektroniske toner med fengende pop, influert av musikk fra stedet de kom fra (i deres tilfelle Brasil). De ga ut noen album etter debuten, men det ble stadig mer stille. Nå er de tilbake med «Planta», og «Hangover» er alt man kan ønske seg. Fengende og morsom, men mest av alt litt pussig.

Se video

J.Cole - «Let Nas Down»

Etter at Nas uttrykte skuffelse over J.Coles «Work Out», følte Cole at det var nødvendig å lage en låt om dette. «I can’t believe I let Nas down» rapper han, og «Let Nas Down» er en eneste stor hyllest til hans store idol. Jeg klarer ikke helt å engasjere meg i J.Coles kamp for Nas' respekt, men låten er fin nok. Nas har for øvrig blitt med på en ny remix av låta, og med verset «You ain’t let Nas down / How that sound, here the crown / Pass it to you like nothin’» er nok alt godt igjen.

A-Laget - «Åjehelvete»

Hjelpes! A-Laget er liksom bare veldig mye. De er definitivt det nærmeste vi kommer tåpelig gangsterrap i Norge, og det funker enten om du blir provosert eller bare synes de er morsomme. Bortsett fra bergensdialekta det ikke er mulig å overse, kunne det likeså godt kommet fra et rånemiljø hvor som helst i USA. Det er bare å flire og skru opp lyden som aller helst bør komme fra et anlegg i en bil skrudd sammen for å fange mest mulig bass.

Editors - «Two Hearted Spider»

Editors var store på midten av 2000-tallet. De vant Brit-Awards, spilte på stadioner - så gikk de litt i glemmeboka. Nå er de tilbake til med fjerdealbumet «The Weight Of Your Love», og «Two Hearted Spider» er det absolutte høydepunktet på en litt kjedelig skive. Vokalist Tom Smiths vakre stemme kommer til rett på låta, og intensiteten er troverdig når han synger «every move you make/breaks me/every smile you fake/breaks me».

Her kan du lese anmeldelsen av albumet

Beacon - «Drive»

Beacon består av duoen Thomas Mullarney III, Jacob Gossett som holder til i Brooklyn og lager lavmælt r&b/elektronika. De møttes på Pratt Institute i New York hvor de begge studerte kunst, drev med musikk på si og var opptatte av det visuelle i musikk. «Drive» er en låt som potensielt kan flyte forbi uten at du trenger å gi den noe særlig oppmerksomhet, men den kan også røre deg hvis du velger å lytte. Skjør og mørk og med en nerve som ikke er all musikk forunt.

Se video

Av SARAH WINONA SORTLAND

Følg på Twitter: @sarahwinona