Playtime åpnet i Brattørgata høsten for to år siden. Lørdag i forrige uke var det slutt.

- Det har vært litt stang ut, og vi hadde trengt mer omsetning for å drive videre. Nå har vi sittet med butikken i underkant av to år, og vi har nesten ikke tatt ut lønn, sier innehaver Steinar Tanem (60).

Brukte sparepengene

Vinylentusiasten, som i 25 år har arrangert den trønderske platemessa sammen med makkeren Robert Sætervik, mener likevel at markedsutsiktene for vinylsalg er gode.

- Jeg tror markedet er på vei oppover, men vi hadde ikke tid til å vente på det. Jeg er nærmere hundre enn 20 år, og har allerede brukt en del av sparepengene på dette, sier han.

- Jeg har pratet med andre innen vinylbransjen også, og det er ingen som lever fett av dette ennå, fortsetter han.

Et eksempel kan være den tradisjonsrike platebutikken Apollon i Bergen. Før helga måtte innehaverne arrangere støttekonsert for videre drift, ifølge Bergens Tidende.

Utvidet til dataspill

Dette til tross for at det allerede er tatt i bruk uortodokse metoder som ølservering i tilknytning til platesalget.

Playtime i Trondheim skulle i utgangspunktet være en reinskåret butikk for bruktvinyl, men ble utvidet til å omfatte gamle spillkonsoller og dataspill.

- Jeg har en sønn med spesiell interesse for dette, så derfor ble det sånn. Vi har nesten solgt like mange spillprodukter som vinyl, sier Tanem.

Butikken var for øvrig oppkalt etter den gamle Playtime-butikken, som lå i Brattørgata på 60-tallet.

Nå blir neste prosjekt for Tanem platemessa, som arrangeres 13. september. Etter all sannsynlighet vil den være på Rockheim i år, etter at den er blitt avholdt ved Royal Garden de siste årene.