Til tross for at det er en dobbeltkonsert, får Silya oss til å glemme Morten Harket i det hun stemmer i første kraftfulle strofe. Det føles fort naturlig at det er hun som avslutter kvelden i Borggården.

Tilstedeværelsen Silya bringer til scenen er imponerende, og der Harket trengte tid for å spille seg varm, er hun klar fra start. Hun bringer karisma, sjarm og en iver som får Harket til å blekne fullstendig. Låtene som fungerer helt greit innspilt får ekstra liv på scenen, og det er lett å forstå hvorfor Silya først og fremst omtaler seg selv som en liveartist.

Sist jeg så Silya var, tro det eller ei, på Stovnersenteret i Oslo en gang på nittallet. Silya, eller Silje Nymoen som hun egentlig heter, opptrådte med Multicyde, og på kjøpesenteret sang vi med på hitsingelen «Not for the dough». Det har skjedd mye siden den gang. Silya har flyttet til New York, vunnet «Stjernekamp» på NRK, og funnet seg selv i et rockabillyinspirert soulbilde, i spedd en liten dæsj reggae. Viktigst av alt har hun blitt en trygg liveartist.

Med seg på scenen har hun The Rapscallions. Bandet, som også består av en blåserrekke, gir henne et kraftig bakteppe, men selv om det er heftig, tar de aldri oppmerksomheten fra den kraftfulle vokalen, og stjerna selv. Silya har funnet seg selv i et tradisjonelt uttrykk, men har ingen problemer med å gjøre det uanstrengt og til sitt eget.

Låtene fra «Unanchored» har et naturlig liveuttrykk, og kommer som nevnt til sin rett, men publikum blir likevel ekstra begeistret når Silya fremfører «You Got The Love»; vinnerlåta fra «Stjernekamp». Silya er kanskje ikke Candi Staton, men hun og imponerer tusen ganger mer enn Florence + The Machine noen gang har maktet med sin versjon av låta.

Publikummet i Borggården skal ha litt skjenn for å være slappe, men der Harket lot det være, nekter Silya å la de stå i ro.

- Ikke la meg danse alene, sier hun, og oppfordrer ivrig til allsang. Og hun får belønning for strevet. Sjarmen til Silya varmer, og selv om regnet høljet, brakte hun nok tropisk stemning til at publikum rørte på seg til slutt.