Erle Romunstad Mylius og Oddbjørn Sponås utgjør Ere & slaget, en rytmisk duo som er befriende annerledes i en tid der det er definert en ganske ens stil av band som forsker i grenselandet mellom jazz og pop. Erle & slaget er personlige og kompromissløse der andre søker konsensus.

Erle Romunstad Mylius er et rastløs dyktig vokalist, som fort eier scenen med sin naturlige autoritet, keyboards og altså: en rytmiske ananas. Oddbjørn er en «fortellende» trommeslager, han nøyer seg ikke med å definere rytme, det er ikke alltid han bryr seg om det heller.

Erle & Slaget er både soul og jazz, varmt og forførende, kaldt og beregnende, luftig og landlig som norsk kystlandskap, og klamt som i en cabaretscene i Berlin. Tekstene er ambisiøse, og gjerne hentet fra internasjonale poeter, noe dypt og inderlig fra Sylvia Plath det ene øyeblikket, et temperamentsfullt brøl etter flere vodkadrinker det neste.

Erle & slaget kan noen ganger bli vel mystisk og eksotisk. Uttrykket kunne vært myknet, de kunne åpnet opp for det mer melodiøse uten at de hadde mistet sin kunstneriske kraft. Men uansett: Erle & slaget er en duo vel verdt å følge.

Erle & Slaget spiller også på Trondheim Calling lørdag kveld.

Foto: Glen Musk, Adresseavisen
Foto: Glen Musk, Adresseavisen
Foto: Glen Musk, Adresseavisen
Foto: Glen Musk, Adresseavisen