Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Improvisert heksebrygg

Improvisert heksebrygg

Et internasjonalt superlag lager improvisert musikk i grenselandet mellom mange sjangre.

Sjarmerende, Isac

Skandinavias svar på Justin Bieber.

Knallbra samling

Trondheimsrock sommeren 2014 er en bra årgang, skal vi tro supert samlealbum.

Så «fresht» det kan bli!

Det har tatt Outkast litt tid å finne formen etter at de ble gjenforent tidligere i vår. På Øya viser de at de har brukt tiden sammen godt, og alt klaffer når de avslutter torsdagen.

Tilbake i storform

Til tross for hva tittelen indikerer, får Marit Larsen snakket en hel del på sin nye singel.

Lett forførelse

Søskenparet Angus og Julia Stone har funnet tilbake til hverandre, og tatt med Rick Rubin på laget for å målbinde verden.

Tangent- og synthesizermann Ståle Storløkken fra Trondheim og Dombås har vært i platestudio i Stockholm og spilt inn et fascinerende album sammen med internasjonalt kolleger. «Studio I» er et resultat av to intense dager i studio uten at noe musikk var komponert eller planlagt på forhånd.

Filmskaperen Philip Mullarkey håndplukket de fire i forbindelse med film- og kunstprosjektet Box, og det er lett å høre at det oppsto en virkningsfull kjemi mellom dem.

Foruten Storløkken består bandet av den finske gitaristen Raoul Bjørkenheim, den amerikanske bassisten Trevor Dunn og den svenske trommeslageren Morgan Ågren. Alle fire har lang erfaring med improvisert musikk det er vanskelig å sette merkelapp på. Storløkken har blant annet en serie sterke innspillinger bak seg sammen med Supersilent, Dunn har spilt med folk som John Zorn og Fantomas.

Sammen skaper de fire en foruroligende, men fascinerende blanding av ulike stilarter fra støy via rock og elektronika til frijazz. De passer usedvanlig godt til hverandre og skaper et heksebrygg av et lydbilde med en serie overraskende elementer. Det er ikke akkurat lettbeint popmusikk, men de seks lange låtene har flere sekvenser med en rytmisk groove som gir musikken bredere appell enn man skulle tro.

 

HØYDEPUNKT: «Untitled 9» og «Untitled 12»

 

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

Viking - Rosenborg søndag

- Styr unna tvilsomme stylingkit og store hjul

Denne stor-SUV-en er blant de beste bruktkjøpene.

- Jeg var helt borte på Paracet og Voltaren

«Bestefar» Tore Greiner Eggan husker ingenting av taekwondo-sølvet.

Bygger opp bryggene etter sju års krangel

Tomrommet i Fjordgata er i ferd med å bli tettet.