Jektvik har gitt ut to album på to år, og er tydeligvis fast bestemt på «gammeldags» utgivelsestempo. I forkant av hans tredje album lanserer han singlen «Sei det igjæn».

LES OGSÅ: Nesten alt var bra (pluss)

Det er en gjenkjennelig Jektvik som introduserer seg selv med gitarklimpring og dyp, dyp basstemme. Hans første single fra «det vanskelige tredjealbumet» signaliserer en artist som ikke vingler. Jektvik vet hvor han skal, og bekrefter at han jobber godt med et betydelig talent, både i låtskriving og formidling.

LES OGSÅ: Høydepunkter i lang rekke (pluss)

Det sagt, han har aldri minnet så mye om Leonard Cohen som her, samtidig som han knapt har spilt en gitarsolo som har minnet mer om Mark Knopfler. Men han gjør det på velklingende hitterværsk, og ikke uten litterære ambisjoner.

Jektvik synger en hyllest til det livslange og forpliktende forhold, som skal fungere selv «når vi står uten kostyma og e' dem vi egentlig e'» og når «morgenkvisten sprenges og bade' i stillheten støy». Fine greier, i Leonards ånd – men med særpreg. Alt klinger godt og singlen er radiovennlig uten å være helt uten mothaker. Men det er heller ikke den mest minneverdige melodien Jektvik har signert.