På sitt syvende album viser Frank Tønnesen fra Sokndal at han er altfor god til å ha heltestatus bare på Sørvestlandet. Han er morsommere enn Stein Torleif Bjella, melankolsk underfundig som Ragnar Hovland og skriver i år bedre sang om fluer enn DeLillos. Konserten hans på Øyafestivalen i 2009 viste at den uforlignelige låtskriveren og artisten omsider er i ferd med å bli gjennombruddsklar.

«Sån av Salve» er produsert av Frode Strømstad fra «I Was A King» og viser spennvidden til Tønes i kledelig prakt med gode medspillere. Singelforsmak og åpningslåt «Eg går og legge meg» er den morsomme karaktertegneren Tønes på sitt beste, en kommende klassiker om verten som vil legge seg, mens gjestene vil fortsette. «Fluene» og «Sånn koga eg» er ytterligere eksempel Tønes' evner i den vanskelige kunsten i å lage slitesterke pop med humor.

40-åringen har blitt en mer moden artist, med større spennvidde og sanger som også slår an mer alvorlige strenger. Tittelsporet er musikalsk gitarnovelle med løfterikt refreng av typen bare Lars Lillo Stenberg matcher her til lands. Til sammen gjør de tolv sangene det fristende å sitere Ibsen: Det kommer ikke bedre fra bygdene nå til dags.