forsiden

Rendyrket eleganse

Rendyrket eleganse

En innspilling som hevder seg i verdensklassen, men som slett ikke lager noen jordskjelv.

5

MOZART VIOLIN CONCERTOS

(Foto: nn)

Foto: nn

Harley har aldri vært bedre

Stemningen i salen ble stadig mer elektrisk i løpet av den to og halv time lange akustiske konserten med Steve Harley.

En mesterlig romodyssé

Overveldende karrierebeste fra Soup.

22 inviterer deg inn

22 sender ballen tilbake til lytteren på comebacket – og selv om den ikke er ferdigscoret, ligner den mer på en kompispasning.

Bekmørke overtoner

Gledesløsheten får fascinerende musikalsk uttrykk på Kristoffer Los tredje soloplate.

Musikk å le og bli rørt av

Fargesprakende og uærbødig bestillingsverk. Åpenbart gøy å lage, like gøy å høre.

Det å snakke om den beste innspilling blir selvfølgelig en umulighet. Men sett ut ifra sine egne forutsetninger kunne denne innspillingen faktisk ikke vært bedre. Marianne Thorsen kjenner vi som en perfeksjonist. Og det kommer til fulle til uttrykk i denne innspillingen av Mozarts tre siste fiolinkonserter, nemlig nr. 4 i D-dur, nr. 3 i G-dur og nr. 5 i A-dur. For det er i denne rekkefølgen de blir presentert av henne og Trondheimsolistene på denne innspillingen. Disse musikerne passer hverandre som hånd i hanske. Men det er først og fremst eleganse som blir dyrket. Marianne Thorsen sin bueføring gjør Mozarts toner til den mykeste fløyel. Og Trondheimsolistene følger opp med å skape det suget akkompagnet kan bli med den rette intensitet.

 

Men det blir en tradisjonell innspilling. Det finnes ingen grensesprengende sug som får verden til å se annerledes ut. Etter å ha hørt de ni satsene som disse tre konsertene til sammen utgjør, fremtrer verden som akkurat så trygg og forutsigbar som de fleste av oss sannsynligvis vil at den skal være. Og det til tross for at noen av temaene Mozart benytter seg av kan være ganske grensesprengende i seg selv. De langsomme satsene spesielt i 3. og 4. konsert er i seg selv så utrolig vakre, og denne spillestilen fremhever saligheten i dem. Derfor kan man godt si at dette er en av de virkelig gode innspillinger, men det er først og fremst hvis man er ute etter rendyrket eleganse.

Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:
Utforsk tema: