Texasfolkpoperne i Midlake slo gjennom med 2006s kanskje beste album («The Trials of Van Occupanther») og var sentrale medspillere på John Grants flotte solodebut i 2010. På sitt forrige album, 2010s «The Courage of Others» beveget de seg mot 70-tallets britiske folk-prog-bevegelse.

Siden har bandets vokalist og primære låtskriver Tim Smith takket for seg. Sånn hørt låter «Antiphon» i forbløffende grad som et solid Midlake-album og en videreføring av det forrige.

Rockhistorien er ikke uten eksempler på at band lever godt videre og klarer forløse nye kreative krefter ved tap av vokalist/låtskriver. Om det nye Midlake blir som Genesis uten Peter Gabriel eller Jayhawks uten Mark Olson er for tidlig å si. Det som alt kan fastslås er at gitarist Eric Pulido kler rollen som vokalist og at band og låtskrivere får mer ut av bandfølelsen enn Midlake har gjort på noe album tidligere.

Et par av sangene, som «Aurora Gone» og «Provider» ville vært en pryd for hvilket som helst Midlake-album. Litt flere sanger i samme klasse hadde gjort «Antiphon» til en forbløffende triumf, men det er nok å glede seg over her til at det kan hevdes at bandet lever godt videre.

Høydepunkt: «Aurora Gone»

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG