Cleese kommer til Trondheim 22.september med forestillingen «En latterlig kveld med John Cleese». Han stortrives i Skandinavia og mener bestemt at folk er mer intelligente her enn ellers i Europa.

Han reiser ikke like gjerne til Spania, Italia og Frankrike lenger. John Cleese vil heller nordover til Norge og Sverige, men også til Nederland og Sveits.

- Det er så mye mer dannelse og intelligens i denne delen av Europa, sier Cleese, som gleder seg stort til nye forestillinger i det han hevder er blant de mest siviliserte og hyggelige områdene i verden.

Selv flyttet han fra London og bosatte seg i Bath for noen år siden. Nytt liv med ny kjæreste, London ble for kosmopolitisk, så vanskelig å forflytte seg i, for mye folk. Fortsatt må han betale eks kona svimlende summer, noe som har gitt materiale til deler av forestillingen. Han vitser med sin egen skilsmisse som til nå har kostet 16,5 millioner dollar, derav forestillingens undertittel, «Paying my ex-wife – year two».

- I og med at denne forestillingen ble så godt mottatt sist, blir det noe av det samme jeg serverer i september, sier Cleese.

- Men du kommer kanskje ikke til å ta taxi fra Oslo til Brussel denne gang?

- Nei, det ble så mye oppstuss rundt denne taxituren jeg tok, men jeg ble jo nødt til det for å rekke neste forestilling. Jeg var askefast. I ettertid har jeg fått med meg at taxi er langt dyrere i Norge enn i England, men det var heldigvis ikke jeg som betalte, sier Cleese.