Dansegruppa fra Melhus var storfornøyd med 7. plassen og pokal i deres gruppe.

«Miljøet i gruppa er fantastisk godt og danserne støtter veldig hverandre. Backstage under VM var også en positiv opplevelse, gruppene som stod å ventet på å danse på scenen heiet på hverandre. Det er utrolig mye læring i å delta i et slikt mesterskap. Vi merket at vi i dette mesterskapet hadde litt mer erfaring fordi vi tidligere hadde vært med på EM», skriver lederne for ACI Crew, Hanna Jakobsen og Talon Winsnes i en pressemelding.

Torsdag formiddag reiste 12 dansere fra danseskolen Alive Creative Institute i Melhus til Skottland for å delta på årets VM i streetdance. Gruppen kaller seg ACI crew og har blant annet deltatt på UKM og EM tidligere i år.

De har også deltatt på sesongens Norske talenter, men kan foreløpig ikke røpe hvordan det gikk.

Til finalen

Fredag var det klart for kvalifiseringsrunde. ACI crew var en av fire grupper som gikk direkte videre til finalen.

Melhus-crewet deltok med 16 andre grupper i klassen for de over 18 år. De 13 gruppene som ikke gikk videre fredag, fikk en ny sjanse lørdag. Da ble det konkurrerert om den siste finaleplassen.

Jobbet hardt

I VM deltar om lag 3500 dansere fra 30 ulike land. ACI crew er foreløpig eneste norske lag som skal delta i finalen.

- Det er skikkelig stas, sier Solveig Lilleberg som er mammaen til Martin.

Hun forteller at de fleste i ACI crew har danset i cirka ti år, og kjenner hverandre godt.

VM-koreografien har de jobbet hardt og lenge med.

- Alle danserne har hatt en video av koreografien som de har øvet med i sommer, sier Lilleberg.

«Danseskolen ACI er opptatt av å være inkluderende og engasjere barn og unge til å delta med sine evner. ACI ønsker å skape et miljø som støtter barn og unge og som hjelper de å oppdage sin kreativitet. I det store danseshowet som arrangeres hvert år tas det opp høyaktuelle tema som danserne jobber med gjennom hele året. Det gir mulighet for fokus over tid og mange «samtaler» underveis», skriver dansegruppe-lederne i pressemeldingen.

Høythengende medalje

Ifølge Norges Danseforbund er det ikke mange i Norge som kan skryte av en VM-medalje i streetdance.

En som har hele tre VM-medaljer i streetdance er Suleman Malik, som er medlem av dansegruppa Quick og dommer under årets Norske talenter.

Foran fra venstre: Hanna Jakobsen, Andrea Winsnes, Nadine Krause-Kamphaug og Marte Nyhus Willmann holder poklaen. Bak fra venstre: Martin Lilleberg, Vilde Jønland, Talon Winsnes, Kirsti Mosbakk, Helga Talseth, Mari Bones, Torunn Rasmussen og Melinda G. Elgseter. Foto: Privat
Talon Winsnes og Hanna Jakobsen er ledere for ACI Crew. Foto: Privat