REDDER ROCKEN: Hovedrolleinnehaverne Sivert Falle Risan og Juli Strugstad viser stor trygghet på scenen. Foto: Kjersti Havdal

Når andre- og tredjeklassingene ved Strinda videregående skole for 24. år på rad setter opp musikal, er det «We Will Rock You» som står på programmet. Til sammen er 90 elever involvert i oppsetningen igjennom programfagene «Musikk», «Teaterensemble» og «Scenografi og kostyme».

- Vi har lærere som er glødende interessert i musikaler og det smitter over på elevene. Der har du vår suksessoppskrift, sier orkesterleder Fridtjof Hjertaas.

Nerver

Det var nok av premierenerver blant skuespillerne før sceneteppet gikk opp foran over 400 publikummere. For noen er det første gang de står på en scene.

- Jeg har aldri sunget for et publikum før, derfor er jeg veldig nervøs, sier Katarina Bjørnø. Hun spiller den onde herskeren «Killer Queen» som har utryddet rocken.

Året er 2314 og på planeten Iplanet GaGa er alle musikkinstrumenter forbudt. Men to ungdommer leder opprøret mot Killer Queen. Sivert Falle Risan og Juli Strugstad overbeviser i rollene som «Galileo Figaro» og «Scaramouche». Risan som kledelig jovial trønderrocker og Stugstad som vittig kranglefant med en imponerende sangstemme. Strindas «We Will Rock You» byr på flere musikalske talenter.

- Jeg tror flere av elevene vil fortsette med musikk og teater, sier regissør Elin Stangnes. Det kan Strugstad bekrefte.

-Jeg får lyst til å prøve i alle fall, derfor vurderer jeg å søke Trøndertun Folkehøgskole, sier hun.

- Ska vi rock eller?

Det er ikke småtteri elevene, som til vanlig går blant annet elektrofag og idrettsfag, har gitt seg i kast med. «We Will Rock You» hadde premiere i London i 2002. Manuset er skrevet av Ben Elton og den populære musikalen har gått for fulle hus verden over. Elevene ved Strinda fremfører 31 av rockebandet Queens største poplåter med innlevelse og velkoreografert dans.

- De fleste av oss kjente musikken godt fra før. Likevel har det gått med mange øvingstimer for å få låtene på plass, forteller Sivert Falle Risan.

Den lange perioden med terping har også vært en leksjon i musikkhistorie og i løpet av forestillingen får publikum servert både gamle og nye musikkreferanser.

På ny scene

Årets oppsetning spilles i helt nye lokaler. Strindamusikalen er flyttet fra Ringve videregående skole til nye Strinda videregående skole på Tyholt. Det er i år satset ekstra på mulitmediautstyr, noe som gjør scenografien ekstra spennende.

- På grunn av flytting til nye lokaler har prosessen i år vært krevende. Det skal bli utrolig gøy å se det ferdige resultatet, sier en entusiastisk regissør før premieren.

Den største utfordringen er spart helt til slutten av forestillingen. Men når den kjente, og for mange kanskje fryktede, låta «Bohemian Rhapsody» høster trampeklapp fra en full sal, kan sangerne endelig puste ut.

- Det gikk veldig bra. Nå har den største nervøsiteten lagt seg og i morgen tror jeg det til og med vil gå enda bedre, smiler en fornøyd Killer Queen, Katarina Bjørnø.

«We Will Rock You» vises hver kveld fram til siste forestilling torsdag 13. februar.

Katarina Bjørnø forvandles til Killer Queen. Foto: Kjersti Havdal
KILLER QUEEN: Katarina Bjørnø står på en scene for første gang. Foto: Kjersti Havdal