Therese var en av de omlag 20 studentene som benyttet seg av Adresseavisens tilbud om en snikgnikk på sesongens mediasnakkis - Apples nye surfe/spille/lese-dings iPad. Hun ble bitt av basillen.

Bitt av eplebasillen

- Jeg er jo allerede Apple-fan og har Ipod Touch og Mac Book fra før. Det er helt klart plass til en iPad inn mellom der. iPod-en er hendig, men har lite tastatur - så iPad blir nok den maskinen som passer best til mine studier.

Fransk-studenten ser for seg at lærebøkene blir nedlastbare og at de sammen med nettfunksjonaliteten og ulike apps - for eksempel franskoversetter - vil være gode hjelpemidler for henne.

- Denne blir perfekt til togturen og til auditoriet, slår hun fast og spør samtidig om Adressas spillekspert vet når den blir å få tak i Norge. Lanseringsdatoen er imidlertid ennå helt i det blå.

For ordens skyld Adressas iPad er importert lovlig fra en forhandler på Hawaii.

Stortingsrepresentant Ola Borten Moe fikk også prøve Adressas iPad.

Unyttig og morsom?

De fleste av studentene som prøvde iPaden ble positivt overrasket over god flyt og sylskarpe bilder. En del Apple-skepsis var også representert.

- Jeg ser ikke helt hva denne har som ikke iPhone har - og det er i tillegg en telefon, slår engelskstudent Halvor Bjørntvedt fast. Han kommer ikke til å kjøpe seg iPad.

Mer positiv er ingeniørstudent Ruben Moritz (21) som hadde tatt turen «over Berlinmuren» fra Gløshaugen til Dragvoll i ens ærend for å få kjenne på iPad-en.

Billig nok som leketøy

- Den er akkurat så lekker og bra som jeg trodde. Nå framover kommer det sikkert drøssevis med apps som gjør den nyttig også, men per i dag er den mest morsom. Jeg kommer nok ikke til å kunne forsvare å kjøpe meg en slik ettersom jeg har lap-top og iPhone allerede.

- Tror du den flopper salgsmassig?

- Ikke nødvendigvis. Det at den er forholdsvis billig gjør at mange kjøper den selv om de strengt tatt ikke trenger den. At den blir dingsen alle må ha.

Må ha: Therese Togstad Berg var ikke i tvil etter å ha prøvd iPad. - Denne må jeg ha. Den vil fungere bra både på auditoriet og på toget. Foto: terje visnes