HYRULE WARRIORS LEGENDS

Nintendo 3DS

Aldersgrense: 12 år

Legg merke til at vi skriver «det beste spillet du kan kjøpe til Nintendo New 3DS» og ikke «det beste til Nintendo 3DS». Det er nemlig en hårfin forskjell her som de fleste ikke er klar over. Den håndholdte konsollen New 3DS er nemlig ikke den samme som en «vanlig» 3DS.  Nintendo New 3DS ble utgitt her i Europa i januar 2015. Kort fortalt så er dette en oppgradert og en mer kraftfull utgave av 3DS-konsollen. Flere Nintendo-titler siden lanseringen har også blitt laget spesielt for å utnytte kraften i denne konsollen. «Hyrule Warriors Legends» er en av disse.

Det finnes nå en håndfull titler som er laget spesielt for å utnytte kraften i New 3DS-konsollen. Disse kan også spilles på en vanlig 3DS - i teorien i alle fall - men i praksis så er dette noe vi ikke kan anbefale. «Hyrule Warriors Legends» på en «gammel» 3DS er i beste fall en øvelse i tålmodighet. Vi snakker lav skjermoppdateringsfrekvenser ( FPS) noe som manifesterer seg i en hakkete og stakato spillopplevelse.

OK. Nok med advarselene og surmulingen. Om du derimot eier en New 3DS så er du i himmelen. «Hyrule Warriors Legends» er nemlig det beste spillet til denne konsollen så langt. Og ja, vi vet at konkurransen er knallhard når vi trekker fram titler som «The Legend of Zelda: Majora's Mask» og «Monster Hunter 4 Ultimate». Men «Hyrule Warriors Legends» byr på så fryktelig, fryktelig mye moro. Og det tar liksom aldri slutt.  Spillet er på mange måter nøyaktig det samme som kom på Wii U i fjor, men med med tilgang til flere kostymer, våpen, oppgraderinger og tillegg. Du kan også kjøpe et sesongpass med DLC-pakker, nye karakterer og våpen ( ikke testet) som gir deg enda mer å leke med i månedene som kommer.

«Hyrule Warriors Legends» plasserer de kjente karakterene fra Zelda-serien inn i Koeis «Dynasty Warriors» -univers. Link og Zelda er nå med andre ord godt plassert i hack'n slash- sjangeren. Av den familievennlige typen, selvsagt.

Antallet «Dynasty Warriors» -spill er nå så høyt at det nesten er umulig å få en full oversikt om man tar med alle avartene som «Warriors Orochi» og «Samurai Warriors». Vi tipper i overkant av 40 titler bare her i Europa. Morsomt er det da at «Hyrule Warriors Legends» er det beste av dem alle. Det å inkludere det fargerike og sjarmerende Zelda-universet har gitt den ofte så monotone og repetive spillserien en vitamininnsprøytning av de sjeldne. Det er bare så moro å rase rundt på de store åpne områdene i «Hyrule Warriors Legends» og dælje gørra ut av hundrevis av tåpelige monstre.

Valuta for pengene får du også. «Hyrule Warriors Legends» byr på flere hundre timer med underholdning og selv etter dette så er det nye oppdrag, nye hemmeligheter og nye karakterer å finne / låse opp.

Vi hadde våre tvil da vi først leste at dette massive Wii U -spillet skulle få sin egen New 3DS-versjon, men denne tvilen ble kjapt lagt død. Nintendos storhetstid som produsent av håndholdte spillkonsoller går kanskje mot slutten ( nettbrett og smartelefoner spiser stadig større deler av dette markedet), men det Kyoto-baserte selskapet som har holdt det gående siden 1889 akter å gå ut med et smell. Kanskje klarer neste generasjon fra Nintendo å finne opp hjulet på nytt - kanskje ikke, men om «Hyrule Warriors Legends» er det siste «store» spillet vi får til DS-konsollen så er det en verdig avskjed og vel så det.