Kirby: Planet Robobot

Nintendo 3DS

Aldersgrense: 7 år

Om vi ikke teller med titler som «Super Smash» så finnes det nå 25 spill med stort og smått om den lille rosa godklumpen. Kirby så første gang dagens lys i 1992 i spillet «Kirby's Dream Land» som ble utgitt for Nintendo GameBoy. Siden da har det blitt utgitt stort sett ett Kirby-spill per år på samtlige Nintendo-plattformer. Toppen ble nådd, etter manges mening, med «Kirby Super Star» for Super Nintendo i 1996 ( senere utgitt også for Nintendo DS under tittelen «Kirby Super Star Ultra» i 2008). Men vår min egen del ble forholdet til Kirby sementert med den utrolig sjarmerende og nyskapende «Kirby: Canvas Curse» i 2005.

Nå har Nintendo gitt ut nok et Kirby-spill. Det andre i rekken for Nintendo 3DS og sjarmoffensiven er til å ta og føle på. «Kirby: Planet Robobot» er et tradisjonelt sideskrollende 2D ( vel, egentlig 3D, men du forstår hva jeg mener) plattformspill av den gode, gamle skolen. En sjanger som i 2016 etter alle beregninger burde ha vært død, men som gjennom Super Mario og Kirby lever i beste velgående. Og med «Kirby: Planet Robobot» så har Nintendo og HAL Laboratory laget en av de beste Kirby-spill noensinne. Det har ingenting å si om du er 8 eller 80 år gammel når deg kommer til Kirby. Dette er ikke spill som utfordrer deg på noen som helst måte. Det er nesten umulig å «dø» eller på noen måte feile i et Kirby-spill. Og det her her sjarmen til den rosa klumpen ligger. Det hele er bare så fryktelig morsomt, underholdende og .....riktig.

Om jeg hadde vært psykolog i stedet for journalist så ville jeg ha skrevet resept på Kirby framfor lykkepiller til mine pasienter. Det finnes en smertegrense for hvor lenge du orker å følge enkelte spillserier. Metningspunktet nåes før eller siden enten det dreier seg om «Call of Duty» eller «GTA», men av en eller annen merkelig grunn så gjelder ikke dette Kirby. Jeg føler fortsatt den barnslige kilingen i magen hver gang det kommer et nytt Kirby-spill. Og denne gangen er kilingen sterkere enn på lenge.