Dragon Quest VII: Fragments of the forgotten past

Nintendo 3DS

Aldersgrense: 12 år

Det var en gang en konge i et land langt, langt mot nord som hadde hørt tale om et spill som kunne spille lenge og langt og lenger enn langt. Så ville han også prøve et slikt. Og han lot det gå ord over hele verden om dette.

Langt, langt borte i et annet land i østen satt en vismann som så gjerne ville prøve å lage et spill som aldri tok slutt. Etter mange år med prøvelser så mente den oppfinnsomme vismannen at han hadde klart det han hadde satt seg fore. Vismannen hadde hørt om kongen i det fjerne nord og sendte spillet dit.

- Nå må du dra ut i verden, sa vismannen.  - Og den som klarer å runde deg skal det gå gjetord om rundt hele verden.

Som sagt så skjedde det. Spillet som den østerlandske vismannen hadde laget ble sendt ut i verden på jakt etter den ene som kunne runde det.

På veien møtte spillet en mann som så gjerne ville prøve lykken.

- Hvor skal du hen,? spurte mannen?

- Jeg skal til kongen i nord for å utfordre ham til å runde meg, sa spillet.

- Jeg skal runde deg jeg, sa mannen og satte i gang. Men uansett hvor lenge han satt og spilte så klarte han ikke å runde spillet.

Midt i en stor, mørk skog møtte spillet en kjerring med nesa i en stubbe.

- Hvor skal du hen? spurte kjerringa.

- Jeg skal til kongen i nord for å utfordre ham til å runde meg, sa spillet.

- Jeg skal runde deg jeg, sa kjerringa og satte i gang. Men uansett hvor lenge hun drev på så klarte hun ikke å runde spillet.

Til slutt kom spillet fram til kongen i nord.

- Vær hilset, spill, sa kongen. Nå er du endelig her. Nå skal jeg runde deg.

Kongen satt natt og da i syv lange år, men til slutt måtte han gi opp.

- Jeg klarer ikke å runde deg, sa kongen.  - Jeg gir opp.

Kongen kastet spillet på glohaugen hvor det ble liggende i aska.

Dagen etter fant Askeladden spillet. Og siden Askeladden alltid er den smarteste av dem alle i alle eventyr så klarte han å runde det på sin 100-års dag.

Moralen i dette eventyret er kanskje en smule uklar. Men lengden på spillet er på ingen måte det. «Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past» er en ny versjon av et spill som opprinnelig ble utgitt for den aller første Playstation-konsollen i 2000. Det regnes som et av de aller lengste spill  som noensinne er laget. Denne 3DS -versjonen er med unntak av ny 3D-grafikk det samme spillet som kom i 2000.