FAR CRY 4

PC / PS3 / PS4 / Xbox One / Xbox 360

Aldersgrense: 18 år

Kyrat er et fiktiv land lagt til en av regionene i Nepal. Her styrer en despot med navnet Pagan Min. Og det er hit du som etterkommer av en av landets innbyggere kommer for å spre din mors aske ut over fjelltoppene. Men Kong Pagan Min har en høne å plukke med deg ( uten at du noen gang får vite hvorfor) og etter en kort intro-sekvens så slippes du løs i det sub-tropiske landskapet.

«Far Cry 4» er i likhet med forgjengeren og spill som «Grand Theft Auto V» et sandkassespill. Det betyr at du kan gjøre hva du vil innenfor et begrenset geografisk område ( noe som i dette tilfellet ikke er særlig begrenset i det hele tatt - tenk Østerrike). Spillet har en klar hovedhistorie, men det finnes nok av sideoppdrag til at du ikke trenger å tenke på denne før kalenderen viser 2015.

«Far Cry 4» er i likhet med «Dragon Age: Inquisition» et enormt stort spill. Utgiver og utvikleren UbiSoft begynner nå å få skikkelige dreisen på denne sandkasse-sjangeren og «Far Cry 4» er udiskutabelt det beste i serien så lang. Det hjelper selvsagt at grafikken ser helt nydelig ut og at historien også fenger.  «Assassin's Creed: Unity» ( også fra UbiSoft) skuffet mange denne måneden med sine mange tekniske feil og bugs, men «Far Cry 4» er på tross av sin størrelse et produkt som som er nesten bemerkelsesverdig fri for feil.