OCEANHORN: MONSTER OF THE UNCHARTED SEAS

PC

Aldersgrense: 12 år

I fjor kom det ambisiøse spillet «Oceanhorn» ut for iPad. Et spill som ikke bare lånte inspirasjon fra Zelda-spillene, men som helhjertet gikk inn for å gjenskape «The Legend of Zelda: The Wind Waker» i sin egen drakt. Resultatet ble et av de vakreste og beste iPad-spill noensinne. Vi ga «Oceanhorn» terningkast 6 i KulturAdressa.

Nå har utviklerne i Cornfox & Brothers gitt spillet en ansiktsløftning i form av en PC-versjon som nå er tilgjengelig via Steam.  I utgangspunktet så skulle en tro at «Oceanhorn» var den perfekte kandidat for indie-bølgens som nå ruller over Steam-plattformen. Desverre så imponerer ikke spillet like mye her som det gjorde på iPad. Grunnen til dette er todelt. For det første så har du ingen mulighet til å skreddersy grafikken til oppløsningen på skjermen din. Noe som gjør at «Oceanhorn» får den samme grumsete grafikken som var så skjemmende hos det norske spillet «Kaptein Sabeltann: Grusomme Gabriels forbannelse» for en del år tilbake. I det hele tatt så ser ikke «Oceanhorn» spesielt bra ut på en PC-skjerm. På en iPad derimot så gnistrer primærfargene, her har den elleville fargepalletten blitt tonet ned til en slags patel-smørje ( og ja, vi har testet på flere skjermer og maskiner).

Det andre som trekker ned er kontrollene. For å få utbytte av «Oceanhorn» på PC så MÅ du spille med en konsoll-kontroller. Om ikke så er du tvunget til å bruke den typiske WASD-konfigurasjone du kjenner fra utallige skytespill på PC.  Noe som gjør spillet langt mer frustrerende enn nødvendig. Det er tydelig at dette kun er den orginale iPad-versjonen som er klemt, banket og strekt slik at den har blitt kompatibel med Windows. Spillet i seg selv er det samme som på iPad. Med andre ord du får et kjærlighetsbrev til Zelda-spillene som ikke helt når opp til orginalmatrialet, men som likevel er et produkt av kjærlighet til orginalmatrialet.

«Oceanhorn» er et sjarmerende adventure-spill av den typen som det finnes alt for få av i våre dager, og vi anbefaler absolutt å gi det en sjanse. Men vi ser ingen grunn til å anbefale PC-versjonen over iPad-utgaven. Bare så du er advart altså.