BATTLEFIELD: HARDLINE

Xbox One / Xbox 360 / PS4 / PS3 / PC

Aldersgrense: 18 år

Visceral Games som står bak «Dead Space» -serien har fått lov å leke seg med «Battlefield» -franchisen mens serieskaperne Dice holder på å lage «Battlefield 5». Resultatet er kanskje ikke det som vil bli husket som en klassiker, men «Battlefield: Hardline» er likevel det mest underholdende spillet i serien på en del år.

I «Battlefield: Hardline» så spiller du som enten politi eller røver. Ja, så enkelt er det. Spillet oppfyller gamle guttedrømmer i en moderne Florida-setting. Rent bortsett fra at det ikke lengre dreier seg om krigføring i stor skala så er alt som det bruker å være i Battlefield-universet. Singleplayer-delen er oppdelt som en moderne TV-serie - komplett med «on last episode» -flashback og kapitler med narrative spenningskurver. Når det er sagt så er ikke solo-delen av «Battlefield: Hardline» spesielt god. Det er her du finner de fleste tekniske bugs og latterlig kunstig intelligens. Historien er også så full av klisjéer at det halve kunne ha vært nok.

Men de fleste trekkes mot Battlefield-serien på grunn av multiplayer. Og her holder Visceral Games hodet minst like høyt som Dice selv. Og for første gang i manns minne så kommer det et spill i serien som faktisk funker rett ut fra esken. Husker du hvordan det sto til med «Battlefield 4» de første 3-4 månedene etter lansering? Nemlig. Spillet var så fullt av tekniske feil og blemmer at at du var heldig om du i det hele tatt klarte å komme deg online. «Battlefield: Hardline» derimot funker eksemplarisk i så måte. En rekke nye spillformer som «Heist», «Blood Money» og «Hotwire» blir introdusert, men disse er i bunn og grunn bare små variasjoner av Rush, Capture the flag og andre. Best er «Battlefield: Hardline» i gode, gamle Conquest. Her kan du velge mellom «Conquest Large» og «Conquest Small». Sistnevnte er vår favoritt. I tillegg til dette så er «Battlefield: Hardline» det første spillet serien der Team Deathmatch faktisk er morsomt og ikke føles som noe som er lagt til i siste liten for å behage «Call of Duty» -fansen.