Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Når lærlingen blir mester

Når lærlingen blir mester

Har du lett etter en unnskyldning for å rettferdiggjøre kjøpet av en ny iPad? Nå trenger du ikke å lete lengre.

En teknologisk triumf

SPILL: «Titanfall» på Xbox 360 viser seg å være verdt den lange ventetiden og vel så det.

Ondskapen har aldri vært så god

SPILL: «Diablo III» er både gjenfødt og revitalisert med tilleggspakken «Reaper of Souls». Dette er en skattejakt på overflødighetshornet.

Mestrenes mesterverk

SPILL: Vi er klar over at «Souls» -serien ikke er for enhver smak, men med det tredje spillet har From Software virkelig overgått seg selv. «Dark Souls II» er stor kunst.

Hylende morsom rumpehumor

SPILL: Do, prompe - og rumpevitser er i 99 prosent av tilfellene bare usmakelige. «South Park: The Stick of Truth» har perfeksjonert den illeluktende sjangeren.

Hagestell for hele familien

SPILL: Det er lenge og langt mellom hver gang det kommer riktig morsomme spill som også er gode. «Plants vs Zombies: Garden Warfare» er begge deler.

Gamle, slitne tyver

SPILL: Relanseringen av den klassiske «Thief»-serien skuffer tidvis stort. Garrett hadde fortjent en bedre skjebne enn denne.

Kvalitet i alle ledd

SPILL: Tropisk frost – er ikke det en selvmotsigelse da? Ikke når det er Nintendo og «Donkey Kong» vi snakker om.

Når alle gode ting er tre

SPILL: «Lightening Returns: Final Fantasy XIII» er det beste spillet i Nova Crystallis-serien så langt. Historien er forglemmelig, men mye imponerer.

Skrekkelig og vemmelig

SPILL: Sjelden har vel Trond Kirkvaags klassiske one-liner «Vart du skræmt no?»passet bedre enn på «Outlast».

Kort og godt fantastisk

SPILL: Skaperne av «World of Warcraft», «Diablo» og «Starcraft» har laget et nytt spill som garantert får deg hekta. Og på toppen av det hele er «Hearthstone» fullstendig gratis.

5

N.O.V.A.3N.O.V.A. 3

iOS

Aldersgrense: 12 årLa det være klinkende klart fra første stund her. «N.O.V.A. 3» ser fabelaktig ut på en «ny» iPad ( altså iPad 3 som ikke heter iPad 3, men som alle kaller iPad 3 uansett...). Det har vært en del mumling om nedgraderte teskturer og spesialeffekter i forhold til det du får av spillet på en iPad 2, men bortsett fra litt dårligere billedoppdateringsfrekvens (FPS) så merket vi fint lite til disse problemene på vår versjon av nettbrettet. Gameloft lover en snarlig oppdatering til spillet som skal rette de fleste problemene ( inkludert den noe ustabile matchmakingen i multplayer), men i skrivende stund så har denne oppdateringen ennå ikke kommet.Det var alltid lett å hate Gamelofts kyniske blåkopi-filosofi. Men med «N.O.V.A. 3» stiger nå kvikksølvet på sympatimeteret flerfoldig hakk på skalaen.Merk deg datoen 9. mai 2012. Det var nemlig dagen da Gameloft slapp det tredje spillet i sin populære science fiction -serie «N.O.V.A.» på Apples App Store. Et spill som etterfølger to andre som i nedsettende ordelag har blitt kalt «Halo»-kloner.

Grunnen til dette er at franske Gameloft ( nå en av verdens største utviklere for mobilspill) har bygd sitt underholdningsimperium på en ganske så rå og kynisk forretningside, nemlig tanken om at alle store spill-suksesser kan kopieres ned til den minste detalj og gies ut under nytt navn. «N.O.V.A.» -serien har kopiert Bungies Xbox-suksess «Halo». «Dungeon Hunter» er en sylfrekk klone av Blizzards «Diablo» og «Modern Combat» er et speilbilde av...ja, denne klarer du vel å gjette deg til.

Men i tilfellet med «N.O.V.A. 3» nå så viser Gameloft faktisk en evne til å tenke sjæl (© Trond-Viggo Torgersen). «N.O.V.A. 3» er det første Gameloft-spillet som viser større grad av egne ideer enn kopiering av andres. Og resultatet har blitt det største, tøffeste og beste action-spill på iPhone og iPad siden «Infinity Blade». Spillet er farlig nær et konsollspill både hva lengde og kvalitet angår. Grafikkmessig sett så er dette helt på topp og ser bedre ut enn mange titler på Xbox 360 og PS3. Pussig nok så ser det aller best ut på en iPad 2. På en «ny» iPad så er det kun skjermoppløsningen som er bedre mens de visuelle spesialeffekten er tonet ned.

«N.O.V.A. 3» byr på en fire-fem timers heftig singleplayer-kampanje og utallige timer med den mest balanserte multiplayer-suiten som per i dag finnes på iOS («Modern Combat 3» inkludert). Selv om det fortsatt lukter litt vel mye «Halo» her og der.OPPTUR: Det beste action-skytespillet på iOS så langt, strålende grafikk.

NEDTUR: Funker så absolutt best på iPad, skjermen på en iPhone blir for liten. Matchmaking og stabilitet på multiplayer er fortsatt ikke helt der det skal være.

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

Skredtragedien i Sunndalsfjella

- Jeg tror ikke jeg helt forstår hva som har skjedd

Tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen mistet en god venn.

Dette er de omkomne

Yngve Dalquist (37), Ola Drøpping (27), Ole Simensen (28) og Øyvind Slørdahl (36) mistet livet i skredulykken.

Funnet halvannen meter under snøen

Alle fire ble funnet i samme skred.

Her er alle sakene om skredulykken

Les alle sakene om skredulykken Sunndal.

- Alle føler sterkt med de etterlatte

Sunndal-ordførerens tanker går til de pårørende.