Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Verdens sterkeste DS-spill lages i Norge

«Pippi Langstrømpe for DS er enda et knakende godt spill for de aller yngste», mener vår anmelder.

«Pippi Langstrømpe for DS er enda et knakende godt spill for de aller yngste», mener vår anmelder.

Verdens sterkeste DS-spill lages i Norge

Verdensmestrene i spill for barn har laget DS-spill av Pippi Langstrømpe.

En teknologisk triumf

SPILL: «Titanfall» på Xbox 360 viser seg å være verdt den lange ventetiden og vel så det.

Ondskapen har aldri vært så god

SPILL: «Diablo III» er både gjenfødt og revitalisert med tilleggspakken «Reaper of Souls». Dette er en skattejakt på overflødighetshornet.

Mestrenes mesterverk

SPILL: Vi er klar over at «Souls» -serien ikke er for enhver smak, men med det tredje spillet har From Software virkelig overgått seg selv. «Dark Souls II» er stor kunst.

Hylende morsom rumpehumor

SPILL: Do, prompe - og rumpevitser er i 99 prosent av tilfellene bare usmakelige. «South Park: The Stick of Truth» har perfeksjonert den illeluktende sjangeren.

Hagestell for hele familien

SPILL: Det er lenge og langt mellom hver gang det kommer riktig morsomme spill som også er gode. «Plants vs Zombies: Garden Warfare» er begge deler.

Gamle, slitne tyver

SPILL: Relanseringen av den klassiske «Thief»-serien skuffer tidvis stort. Garrett hadde fortjent en bedre skjebne enn denne.

Kvalitet i alle ledd

SPILL: Tropisk frost – er ikke det en selvmotsigelse da? Ikke når det er Nintendo og «Donkey Kong» vi snakker om.

Når alle gode ting er tre

SPILL: «Lightening Returns: Final Fantasy XIII» er det beste spillet i Nova Crystallis-serien så langt. Historien er forglemmelig, men mye imponerer.

Skrekkelig og vemmelig

SPILL: Sjelden har vel Trond Kirkvaags klassiske one-liner «Vart du skræmt no?»passet bedre enn på «Outlast».

Kort og godt fantastisk

SPILL: Skaperne av «World of Warcraft», «Diablo» og «Starcraft» har laget et nytt spill som garantert får deg hekta. Og på toppen av det hele er «Hearthstone» fullstendig gratis.

5

PIPPI LANGSTRØMPE

Nintendo DS

3

Verdens sterkeste - også på DS, perfekt tilpasset aldersgruppen.

Flerspillerdelen er god, svært god - derfor skuffende at det ikke finnes «download play».

Jeg har ved flere anledninger rost norske Ravn Studio for eksemplariske utgivelser myntet på de aller minste. Merittlisten begynner å bli ganske så lang nå med både Flåklypa, Kaptein Sabeltann og Blåfjell på CV-en. Siste mann ut (eller pike i dette tilfellet) er Astrid Lindgrens Pippi. Denne gangen har Ravn også brukt godt med ressurser på flerspillkonseptet.

Pippi-spillet kan du spille sammen med andre spiller som også har sitt eget eksemplar av spillbrikken. Akkurat dette er det eneste som trekker ned med Ravns Pippi. For i et spill myntet på en så ung aldersgruppe så ville muligheten til såkalt «download play» være å foretrekke. I familier med flere enn ett barn er det neppe aktuelt for foreldrene å kjøpe flere eksemplarer av samme spill.

I dette tilfellet betyr det at om du vil spille sammen med andre så er du avhengig av at bestekompis eller -venninne også har spillet. Kanskje har dette noe med Nintendos egne krav til tredjepartsutviklere å gjøre, men det finnes likevel en drøss med DS-spill der ute som ikke krever at medspilleren har sitt eget eksemplar av spillet.

Når det er sagt så fungerer flerspillmodusen på Pippi aldeles utmerket. Det er mye å gjøre her om du finner noen å spille sammen med, og spillet opprettholder standarden som Ravn satte for flere år siden - nemlig å lage gode, spennende og intelligente spill for de minste. Spiller du alene får du likevel full uttelling for kvalitetssikringen til Ravn.

Pippi Langstrømpe for DS er enda et knakende godt spill for de aller yngste. For hver utgivelse fra Drammen nå holder jeg nesten pusten i spenning, for hvor lenge kan man egentlig holde en så høy utgivelsesfrekvens der kvaliteten konstant er skyhøy? Men ingenting tyder så langt på at Ravn holder på å miste grepet.

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

Lyngbrann i Oppdal

Brannvesenet sliter med å få slukket brannen.

Han gir Messi og Ronaldo juling

Sjekk de 25 best betalte idrettsstjernene.

Kastet skjorta i påskesola

Volleyballgutta fikk kjenne sanden mellom tærne i Dødens dal.