Du skal ha tunga rimelig rett i munnen for å holde styr på hvem som er hvem og hva som egentlig skjer i det syvende spillet i «Kingdom Hearts» -serien.

«Kingdom Hearts» er en spillserie som startet som et samarbeid mellom Disney og SquareSoft (nå Square Enix) i 2002. Serien er kjent som noe av det mest uforståelige og ugjennomtrengelige som eksisterer i spillverdenen. Selv de mange krumspringene i «Metal Gear Solid»-sagaen fortoner seg som enkel kiosklitteratur sammenlignet med dette.

Kort sagt dreier det seg om to fiktive verdener som møtes, nemlig Disney-universet og «Final Fantasy». Ut fra dette har spillskaperne konstruert en stadig mer forvirrende og surrealistisk historie der karakterer fra begge selskapene går ut og inn av en hovedfortelling som til hele tiden gir grobunn til nye historier og narrative sidesprang.

«Dream Drop Distance» er det syvende spillet i serien og med mindre du har fulgt serien fra starten av, anbefales det på det sterkeste at du tar deg tid til å følge den omfattende oppsummeringen på starten av dette spillet. Men vær advart, selv om du følger nøye med i timen vil likevel store deler av plottet gå deg hus forbi.

I tillegg skal du løse mysteriene knyttet til Organisasjon XIII, drømmespiserne, samt svinge det legendariske nøkkelbladet i kamp mot onde krefter. Som tidligere spill i serien så ligger også «Dream Drop Distance» langt nærmere det særegne japanske i «Final Fantasy»-serien enn hva vi vanligvis forbinder med Disney.

Men har du den tålmodigheten som skal til for å sette deg inn i dette surrealistiske universet så vil «Dream Drop Distance» gi full uttelling i det lange løp.