Like sikkert som at bladene faller avtrærne ute, er utgivelsen av diverse sportsspill basert på topplisenser entydelig indikasjon på at det er høst. «Electronic Arts» kverner på den sammegrunnformelen år etter år, med små, inkrementelle forbedringer som gjør dennyeste utgaven hakket bedre enn forrige. Men en gang i blant skjer det noe. Noesom grunnleggende forandrer måten man spiller på. Årets utgave er et sliktspill. Med den største nyvinningen siden køllesystemet i «NHL 07», harspillstudioet fra Vancouver hevet lista betraktelig.

«True Performance Skating», kalles det,det nye skøytesystemet. Akselerasjon, balanse, og skøyteskjær forholder seg nåtilsynelatende til de samme fysiske lovene man finner på isen i Leangen. Mankan ikke lenger snu en spiller på femøringen. Her må man hele tiden passe påretning og aksellerasjon. -Alt mens du styrer pucken med den andre analogestyrespaken. Og endelig har du mulighet til å snu skøyteretning, slik at du kanskli inn baklengs foran mål for å putte det avgjørende skuddet. Spillet erforøvrig utstyrt med en solid onlinemodus, og alle de alternative spillmoduseneman er kjent med fra tidligere utgaver. Nytt av året er en egen modus hvor mankan coache et lag fra sidelinjen.

Selv om det går mot lockout i denNordamerikanske hockeyligaen, er det nok av potensiell kvalitetshockey i «NHL13». Realismen går heldigvis ikke på bekostning av underholdningsverdien som etsportsspill skal ha. Stupbratt læringskurve til tross, et fantastisk brasportsspill som virkelig sitter når du får det inn i fingrene.