Super Marios gjenkomst til røttene sine i en todimensjonal verden startet med «New Super Mario Bros.» på Nintendo DS. Deretter tok han turen til Wii i «New Super Mario Bros. Wii». Tidligere i år kom «New Super Mario Bros. 2» til 3DS og nå altså enda et spill basert på nøyaktig samme konsept til Wii U. En skal holde tunga rett i munnen for å holde styr på disse fire spillene som har nesten nøyaktig samme navn.

Innholdet i disse fire spillene derimot er ikke det samme. Det dreier seg om fire plattformspill der Mario og Luigi besøker Mushroom Kingdom med helt forskjellige verktøy i rørleggerbeltene sine.

«New Super Mario Bros. U» er kanskje det aller beste av disse fire. Å oppleve Mario i høyoppløselig HD-grafikk på en 40-tommer stor tv-skjerm er en nytelse. Aldri før har du sett den italienske rørleggeren ta seg bedre ut enn her. Kontrollene er også finjustert ned til det nesten pinlige nøyaktige. Så om du plumper ut i en sjø av lava ved en feiltagelse, så er det alltid din egen feil og ikke spillets.

De samme samarbeidsfunksjonene som fantes til Wii-versjonen er også til stede her. Dette fører både til frustrasjon og latter – mest av de siste heldigvis. Spiller du alene, kan du bruke Wii U GamePad'en til å styre Mario, spiller du med andre så MÅ dere alle bruke hver deres Wiimote fra Wii-konsollen.

Enda et knakbra Mario-spill fra Nintendo altså. Men akkurat det forbauser vel ingen.