Da Blizzard annonserte at de jobbet med et kortspill, var nok reaksjonen likt fordelt mellom øyenbrynheving og engasjement. En noe utradisjonell sjanger å kaste seg inn i for en av verdens mest anerkjente spillstudioer, kanskje? Men Blizzard beviser seg nok en gang: Det er lenge siden jeg har vært så hektet på et spill.

Hearthstone laster du ned gratis her.

«Hearthstone» er det som på godt norsk kalles et samlekortspill, og du er kanskje kjent med sjangerbrødre som Magic: The Gathering og Pokémon. I de siste årene har det blitt populært å lage digitale utgaver, og «Hearthstone» er et heldigitalt kortspill. Foreløpig finnes spillet bare til PC og Mac, men skal komme ut til mobiler og nettbrett i løpet av året.

Kampene er korte og gode, mellom fem og femten minutter. Du lager en samling med kort for en av spillets ni helter, og målet er å ta rotta på motstanderen. Kortene er stort sett skapninger du legger på det digitale bordet, eller egenskaper. Jo lenger ut i kampen du kommer, jo kraftigere kort har du råd til å bruke. Det høres simpelt ut, men du vil ikke tro mengden kombinasjoner og finurligheter man kan komme på. Strengt talt så er uansett «Hearthstone» en lettvekter i kortspillverdenen. Utvikleren Blizzard har riktignok vane for å bytte ut «simpelt» med «strømlinjeformet» i ordboken sin, og dette konseptet går sin seiersgang med «Hearthstone». Enkelt å lære, vanskelig å mestre. Med spillets aktive e-sportmiljø kan man også lære av de beste, og se proffene spille i internasjonale turneringer.

Som seg hør og bør i dagens bransje er spillet også gratis, men med mikrotransaksjoner. De aller fleste vil bruke lang tid på å låse opp alle kortene uten å betale, men om du er skikkelig god i spillets Arena-modus vanker det feite premier i form av deilige, deilige kort. Jeg har sett «Hearthstone» bli kalt kortspillenes «gateway drug», og det er nok ingen dårlig beskrivelse.

«Hearthstone» er et strålende kortspill som inviterer deg med i sjangeren, og er polert og balansert til de grader. Blizzard er og blir en kvalitetsleverandør.

Hearthstone laster du ned gratis her.