Jippi! Playstation 4 har fått et nytt spill. Ikke et rykende ferskt et, men en blankpolert verson av en av fjorårets mest omtalte horror-utgivelser.

«Outlast»var nemlig en «snakkis» i fjor da den ble lansert i samme tidsrom som «Amnesia: A Machine for Pigs» (terningkast 5 i KulturAdressa). Utgangspunktet er enkelt. Med relativt billige virkemidler skal du skremmes fra sans og samling mens du forsøker å finne ut hva som har skjedd på psykiatrisk sykehus ( det politisk ukorrekte begrepet«galehus» passer vel bedre i dette tilfellet). Hele greia er selvsagt bare tullball og låner mer enn bare litt inspirasjon fra B-filmer som «Gothika», «The Ward» og «Shutter Island». Med deg har du kun et videokamera ( som hendig nok også er utstyrt med en se-i-mørket -funksjon). Etter en svært så effektiv og skvette-skummel åpningscene så befinner du deg inne i deg mørklagte sykehuset med kun ett mål for øye - å komme deg levende ut.

«Outlast»spiller som nevnt på klisjeer så det holder, men i dette tilfellet så funker det usedvanlig bra. Spillet er skummelt og du vil skvette og banne - mange ganger. Men stor spillkunst er det ikke. De to spillene i «Amnesia» -serien er begge av langt høyere kvalitet. Ikke minst når det gjelder å fortelle en historie på troverdig vis. Men så var det den lille detaljen med prisen da. For «Outlast»er nemlig helt gratis for PS Plus -medlemmer.