Among the Sleep

PC, Mac, Linux

«Among the Sleep» er noe så uvanlig som et skrekkspill sett fra øynene til en to år gammel baby. Med barnets blikk leter man etter mamma, som har sporløst forsvunnet – eller? Spillet ble påbegynt som et studentprosjekt på Hamar i 2011, og med støtte fra blant annet Norsk filminstitutt har Krillbite Studio nå lansert det digitalt. Utgivelsens unike perspektiv vekker internasjonal oppmerksomhet, men - er barnegrøsseren spennende for et voksent publikum, eller blir det med barnlige skremsler?

På leting etter mor får man god hjelp av kosebamsen Teddy, som er en veileder og fortellerstemme i den stadig dystrere maratonkrabbingen. Historien forteller i metaforer hvilke vanskeligheter barnet lever med, og spillet drysser små, ubevisste hint i den stadig mer abstrakte og absurde barneverdenen. Selv om spillet holder pulsen oppe, blir det aldri for ille, selv med en mørk «Slender Man»-aktig skikkelse i hælene. Sånn sett er dette mer spenning enn skrekk, og det gjør meg egentlig ingenting. Det er ikke i frykten spillets kvaliteter ligger.

Krillbite evner å forvandle lite ressurser til en imponerende opplevelse, og historien er godt spisset og modent fortalt. Noen ganger er spillet derimot litt for røft i kantene, og grafikken stotrer her og der. Totalt sett er «Among the Sleep» en spennende og interessant reise fra et unikt synspunkt, og jeg ønsker meg mer fra det norske studioet.