Gå til mobilutgaven
forsiden

Boblende nye verden

 •   MAREN AGDESTEIN
(Foto: MAREN AGDESTEIN)

Foto: MAREN AGDESTEIN

Boblende nye verden

En liten boble på din iPhone, et stort steg for Ablemagic.
Leses nå:

God, gammeldags Nintendo-moro

Jeg våger en påstand her: det finne ingen dårlige Kirby-spill. Noe årets sjarmbombe bekrefter så til de grader.

Et festfyrverkeri

SPILL: Blizzard lager ikke dårlige spill. Men med «Overwatch» så ovegår de nesten seg selv.

Deilig dommedag

Så retro at det nesten føles helt nytt.

Helt fantastisk!

«Dark Souls III» avslutter Miyazakis Dark Fantasy-trilogi med et smell som vil gi gjenklang i mange, mange år framover.

En link til fjoråret

SPILL: Våger vi å si det høyt? Ja, vi gjør det. «Hyrule Warriors Legends» er det beste spillet du kan kjøpe til Nintendo New 3DS.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Nina Fjelnset fikk idéen til mobilspillet 'tisu våren 2007, da hun satt på et seminar og drodlet i notatboka. Kort tid etter var hun i kontakt med NTNU TTO som hjalp henne å sette hjulene i gang. En hel del utvikling og tre nye medarbeidere senere kunne spillselskapet Ablemagic slippe sitt første iPhone-spill denne påska: Bub.

- Vi er veldig fornøyde, fastslår Fjelnset. - Bub er blitt et artig og vakkert spill, samtidig som det er utfordrende og spennende. Vi kaller det et puzzle-eventyr, men det lar seg ikke helt definere.

Bobla og lyden av Ryan

I Bub styrer man en boble gjennom en skog, som skal samle forskjellige flygefrø og styre unna farer. Bobla styres ved at man vipper iPhone-telefonen. All musikk og lyd gjennom de 25 brettene i Bub er laget av Hans Magnus Ryan fra Motorpsycho. - Han er fantastisk til å lage musikk som forsterker og understreker stemninger, roser Fjelnset.

Hovedmålgruppa for Bub er egentlig alle fra 12 år og oppover. Spillet passer for begge kjønn, hevder Fjelnset. - Ablemagic har også fått tilbakemeldinger fra voksne om at de liker spillet fordi det er meditativt, men likevel utfordrende.

I tillegg til at Bub er lansert på iPhone er det også sluppet på iPad, kan Ablemagic stolt rapportere. De gleder seg til å se resultatet selv, foreløpig må nordmenn vente en stund på iPad.

- Det er magi

Kontoret til gründerselskapet ligger rett over perleporten i NTNUs innovasjonssenter. De fire ansatte er alle medeiere. - Vi jobber med dette fordi vi ønsker å skape noe eget. Å lage spill handler om å lage ditt eget univers, alt er mulig. Det er magi, ler Fjelnset.

Foruten Nina Fjelnset som har bakgrunn fra teater og reklame, har også designer og illustratør Ingrid Baadnes reklamebakgrunn. De øvrige to ansatte er Jan Erik Wold og Australske Michael Stokes, henholdsvis med ingeniørfag fra HiST og datateknikk fra NTNU. - Flere selskaper burde blande humanister og samfunnsvitere med teknologer, mener Fjelnset. - Man kan få mange spennende uttrykk av det!

Mange baller i lufta

Fjelnsets oppstartsidé om å lage 'tisu-spillet er på ingen måte glemt. Bub henter inspirasjon fra 'tisu-universet, samtidig som det er helt unikt. Et tredje iPhone-spill som likner Bub står også på trappene. De er i samtale med en 3D-modellerer som forberedelse til et onlinespill, så kanskje blir de fem ansatte. Flere prosjekter står i kø. - For å nå målene våre er vi avhengig av en eller flere investorer, forteller Fjelnset, som understreker at de er på leting etter flere typer samarbeidspartnere.

En drøm er å en gang i fremtiden dele kontorfellesskap med andre kreative selskaper. Enn så lenge er Bub et klart signal om at Ablemagic mener alvor. Her skal det skapes flere verdener.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus