Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Boblende nye verden

(Foto: MAREN AGDESTEIN)

Foto: MAREN AGDESTEIN

Boblende nye verden

En liten boble på din iPhone, et stort steg for Ablemagic.

En teknologisk triumf

SPILL: «Titanfall» på Xbox 360 viser seg å være verdt den lange ventetiden og vel så det.

Ondskapen har aldri vært så god

SPILL: «Diablo III» er både gjenfødt og revitalisert med tilleggspakken «Reaper of Souls». Dette er en skattejakt på overflødighetshornet.

Mestrenes mesterverk

SPILL: Vi er klar over at «Souls» -serien ikke er for enhver smak, men med det tredje spillet har From Software virkelig overgått seg selv. «Dark Souls II» er stor kunst.

Hylende morsom rumpehumor

SPILL: Do, prompe - og rumpevitser er i 99 prosent av tilfellene bare usmakelige. «South Park: The Stick of Truth» har perfeksjonert den illeluktende sjangeren.

Hagestell for hele familien

SPILL: Det er lenge og langt mellom hver gang det kommer riktig morsomme spill som også er gode. «Plants vs Zombies: Garden Warfare» er begge deler.

Gamle, slitne tyver

SPILL: Relanseringen av den klassiske «Thief»-serien skuffer tidvis stort. Garrett hadde fortjent en bedre skjebne enn denne.

Kvalitet i alle ledd

SPILL: Tropisk frost – er ikke det en selvmotsigelse da? Ikke når det er Nintendo og «Donkey Kong» vi snakker om.

Når alle gode ting er tre

SPILL: «Lightening Returns: Final Fantasy XIII» er det beste spillet i Nova Crystallis-serien så langt. Historien er forglemmelig, men mye imponerer.

Skrekkelig og vemmelig

SPILL: Sjelden har vel Trond Kirkvaags klassiske one-liner «Vart du skræmt no?»passet bedre enn på «Outlast».

Kort og godt fantastisk

SPILL: Skaperne av «World of Warcraft», «Diablo» og «Starcraft» har laget et nytt spill som garantert får deg hekta. Og på toppen av det hele er «Hearthstone» fullstendig gratis.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Nina Fjelnset fikk idéen til mobilspillet 'tisu våren 2007, da hun satt på et seminar og drodlet i notatboka. Kort tid etter var hun i kontakt med NTNU TTO som hjalp henne å sette hjulene i gang. En hel del utvikling og tre nye medarbeidere senere kunne spillselskapet Ablemagic slippe sitt første iPhone-spill denne påska: Bub.- Vi er veldig fornøyde, fastslår Fjelnset. - Bub er blitt et artig og vakkert spill, samtidig som det er utfordrende og spennende. Vi kaller det et puzzle-eventyr, men det lar seg ikke helt definere.

Bobla og lyden av RyanI Bub styrer man en boble gjennom en skog, som skal samle forskjellige flygefrø og styre unna farer. Bobla styres ved at man vipper iPhone-telefonen. All musikk og lyd gjennom de 25 brettene i Bub er laget av Hans Magnus Ryan fra Motorpsycho. - Han er fantastisk til å lage musikk som forsterker og understreker stemninger, roser Fjelnset.Hovedmålgruppa for Bub er egentlig alle fra 12 år og oppover. Spillet passer for begge kjønn, hevder Fjelnset. - Ablemagic har også fått tilbakemeldinger fra voksne om at de liker spillet fordi det er meditativt, men likevel utfordrende.I tillegg til at Bub er lansert på iPhone er det også sluppet på iPad, kan Ablemagic stolt rapportere. De gleder seg til å se resultatet selv, foreløpig må nordmenn vente en stund på iPad.- Det er magiKontoret til gründerselskapet ligger rett over perleporten i NTNUs innovasjonssenter. De fire ansatte er alle medeiere. - Vi jobber med dette fordi vi ønsker å skape noe eget. Å lage spill handler om å lage ditt eget univers, alt er mulig. Det er magi, ler Fjelnset.Foruten Nina Fjelnset som har bakgrunn fra teater og reklame, har også designer og illustratør Ingrid Baadnes reklamebakgrunn. De øvrige to ansatte er Jan Erik Wold og Australske Michael Stokes, henholdsvis med ingeniørfag fra HiST og datateknikk fra NTNU. - Flere selskaper burde blande humanister og samfunnsvitere med teknologer, mener Fjelnset. - Man kan få mange spennende uttrykk av det!Mange baller i luftaFjelnsets oppstartsidé om å lage 'tisu-spillet er på ingen måte glemt. Bub henter inspirasjon fra 'tisu-universet, samtidig som det er helt unikt. Et tredje iPhone-spill som likner Bub står også på trappene. De er i samtale med en 3D-modellerer som forberedelse til et onlinespill, så kanskje blir de fem ansatte. Flere prosjekter står i kø. - For å nå målene våre er vi avhengig av en eller flere investorer, forteller Fjelnset, som understreker at de er på leting etter flere typer samarbeidspartnere.En drøm er å en gang i fremtiden dele kontorfellesskap med andre kreative selskaper. Enn så lenge er Bub et klart signal om at Ablemagic mener alvor. Her skal det skapes flere verdener.Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

Bille-bråket

Avviser at han har et alkoholproblem

- Det er ikke sånn at jeg er ustyrlig hver gang jeg drikker.

Erik Hoftun tror på Billes versjon

Hvis spissen blir dømt, vil imidlertid RBK vurdere situasjonen på nytt.

Bille-bråket