Allerede nå er det mulig å sende inn frierbrev til de seks bøndene som utgjør høstens deltagere i det populære TV 2-programmet. De fire som får flest brev får fortsette jakten i TV-ruta, og ifølge programleder Katarina Flatland er det en god gjeng som utgjør årets ungkarer, og ungkvinne:

– Vi har fått med seks bønder som er virkelig motiverte til å finne kjærligheten. De har vist at de legger hele hjertet sitt i dette. De har åpnet seg hundre prosent for oss, sier hun til TV2.no.

En romantiker

43 år gamle Axel Tobias Sanderud, opprinnelig fra Trondheim men nå bosatt på Singsås, er årets trønder i programmet. På Bogen søndre gård driver han med ammekyr, skog og lakseturisme. Han beskrives som positiv og omgjengelig, og i presentasjonsvideoen beskriver han seg selv som en romantiker.

- Til ei jente som kommer hit vil jeg vise frem setra, gå på fjelltur, gå langs elva og sitte ute en sommerkveld, sier han.

Gården kjøpte han som 16-åring, og har siden den gang restaurert alle husene på gården. Sammen med ham bor hundene Sara og Rambo, samt sønnen på 12 år som bor hos ham annenhver uke.

Må ha godt humør

Nå ønsker han seg også kvinnelig selskap på gården.

– Jeg håper å treffe ei som har samme interesser som meg. Jeg håper å treffe ei som er lett å snakke med, og som har humor. Ei som er lystig og med godt humør, sier han til tv2.no.

De øvrige bøndene er Arnhild Lillemoen Nedrestøl fra Geilo, Audun Øygaard fra Valdres, Martin Vaagsæter fra Stranda, Sondre Stubrud fra Gudbrandsdalen og Erlend Haugland fra Bryne.

I 2015 deltok Hans Petter Hestmo fra Osen i programmet. Han var ikke blant de fire som fikk flest brev, og røk dermed ut da programmet startet på skjermen. I 2014 var det Arne-Egil Botnan fra Rennebu som var det trønderske alibiet.