Samtidig som norske kanaler møter kraftig konkurranse fra aktører som HBO, Netflix og YouTube, er det kanalenes egne serier som tiltrekker seg strømmekundene, skriver Dagens Næringsliv.

Hos NRK er ungdomsserien «Skam», som vant tre Gullrute-priser fredag, den suverene vinneren på oversikten avisen har skaffet over strømmede serier. «Paradise hotel» er en like suveren vinner på TV3, som slår sammen strømming og vanlige seere. På TV 2 Sumo er det en annen Gullrute-vinner, «Petter uteligger», som ligger på topp, fulgt av «Bloggerne» og «Idol».

«Skam» vant fredag kveld tre priser på Gullruten, og da var det også første gang skuespillerne i serien viste seg frem som seg selv i offentligheten.

«Skam» er NRKs store strømmevinner, og tok også storeslem på Gullruten. Foto: NRK

Analysesjef Kristian Tolonen i NRK mener tallene for «Skam» representerer en ny trend.

– Til tross for mye fokus på strømming, så lever vi fortsatt i en tradisjonell tv-verden. For NRKs vedkommende betyr det at 90 prosent av alt innhold fortsatt blir konsumert via lineære systemer, mens rundt fem prosent blir konsumert på nett. Tallene for «Skam» viser et helt motsatt bilde. Her skjer hele 80 prosent av tv-seingen på nett, forklarer Tolonen.

TVNorge ønsker ikke å offentliggjøre sine strømmetall. Det gjør heller ikke Netflix, som dermed mangler i avisens oversikt.