Robinsonekspedisjonen har blitt sendt på TV3 i femten år, men nå overføres visningsrettighetene for programserien til TV 2. TV 2 og Strix ble nylig enige om en avtale, og TV 2 skal vise de kommende sesongene av tv-serien.

Programjakt

- Vi gleder oss stort over å ha sikret oss et av de aller sterkeste reality-formatene, og vi er hele tiden på jakt etter både nye og eksisterende programformater. Robinson er Norges lengstlevende realityprogram og vi klør i fingrene etter å presentere dette for TV 2-seerne, forteller TV 2-direktør Trond Kvernstrøm i en pressemelding fra TV 2.

Omlegging i TV3

- Dette er god timing for oss, sier Morten Micalsen, adm.dir. i MTG TV, i den samme pressemeldingen.

MTG eier både produksjonsselskapet Strix og TV3.

- Vi holder på med en strategisk omlegging av TV3. Robinson har vært med oss i 15 år og det er ikke unaturlig å tenke fornyelse. At TV 2 ønsket å kjøpe visningsrettighetene var derfor en god løsning for MTG, ved at det MTG-eide Strix da vil fortsette å produsere konseptet. Det gjør at vi raskere kan sette fart på nye konsepter for TV3, noe som vil komme til utrykk i løpet av 2015, forteller Micalsen.

Falck fortsetter

En ny sesong av realityprogrammet ble produsert i vår, på Filippinene, og vil bli sendt på TV 2. Programleder Christer Falck vil fortsette som programleder. Det er ennå ikke avgjort når programmet får sendestart.

- Christer er Mr. Robinson og vi gleder oss til å jobbe med ham i TV 2. Vi har ingen konkrete planer om å bytte programleder for Robinson, sier programdirektør Jarle Nakken i TV2.