Løvseth fikk synge Keith Urbans «Days Go By» i kveldens direktesendte TV 2-sending. Løvseth konkurrerte med Stian Kalvenes Bolstad (30) fra Bergen om den siste semifinaleplassen.

- Jeg kjempefornøyd. Det var en liten bismak med at en god kompis måtte gi fra seg plassen, men sånn er det. Alt  i alt fortjener jeg plassen like mye, fortalte Løvseth til adressa.no i pausen av den direktesendte talentkonkurransen.

- Nå er jeg enda mer gira på å vinne alt, sa han.

Etter opptredenen tok han seg tid til snakke med familie og venner som har tatt turen fra Trondheim, kledd opp i Thomas-t-skjorter.

- Hva tror du om sjansene dine?

- Det er vanskelig å si. Vi er åtte sterke deltagere og det kan gå alle veier. Det virker som om dommere også er overrasket over nivået, sier Løvseth som altså ikke greide å kape en av de to finaleplassene som sto på spill i kveld.

- Friskt og deilig

- Thomas, det er litt respekt når du holder på bli stemt ut og kommer opp og leverer en kruttlåt. Det er fint levert. Det var godt å starte showet med denne låten, sa Kurt Nilsen etter Løvseths energiske opptreden.

-For en pangstart, du har en utrolig fighterspirit. Du er norsk musikks svar på Petter Northug!, meldte Espen «Dansken» Selvig.

-Det var friskt og deilig. Du stråler og har masse energi, mente Tone Damli.

-Du er fortsatt farlig nærme den nye Kurt Nilsen, sa Gunnar Greve som i likhet med Selvig påpekte litt rusk i refrengene på Løvseths opptreden.

Skuffet

- Jeg er kjempeglad og vil også si tusen takk til Stian. Han fortjener dette akkurat like mye som meg, sa Løvseth selv til programleder Stian Blipp etter opptredenen.

-Jeg hadde sett frem til å synge, sa en skuffet Stian Kalvenes Bolstad som konkurrerte om den siste semifinaleplassen.

Jakob synger også i kveld

Etter at Idol-dommerne Tone Damli, Kurt Nilsen, Gunnar Greve og Esben «Dansken» Selvig hadde plukket ut 39 av 40 semifinalister i onsdagens sending sto to deltagere igjen. Men dommerkvartetten greide ikke bli enige om det var Stian Kalvenes Bolstad (30) fra Bergen eller Løvseth som burde få den siste semifinaleplassen. Avstemningen foregikk på tv2.no frem til i kveld kl. 19.00 og de to deltagerne fikk vite resultatet i starten av kveldens sending hvor åtte semifinalister skulle til pers.

Trondheimsgutten Jakob Leirvik (18) sang også i kveldens sending.