Både Thomas Løvseth og Jakob Leirvik er ute av konkurransen. Lise Emilie Zoza Johannesen (19) og Thomas Sarpebakken Pettersen (20) kapret de to finaleplassene som kveldens åtte deltagere kjempet om.

Leirvik fremførte «Stay with me» av Sam Smith i kveldens direktesendte semifinale på TV 2 og fikk mye ros fra dommerne:

-Jeg håper å se deg videre i finalen, sa Tone Damli som var glad for å ha en «pianogutt» i konkurransen

- Dette er spesielt bra. Du har den gutteaktige sjarmen som går rett hjem hos alle jentene. Men du har også en musikalsk stødighet og modenhet - du er et enormt talent, sa Espen «Dansken» Selvig.

- Tindrende inderlig, sa en imponert Gunnar Greve.

- Min egen verden

Programleder Stian Blipp trakk også frem Leirviks inderlige opptreden i et kort intervju etter fremføringen.

- Jeg kommer inn i min egen verden når jeg først setter i gang, jeg koser meg veldig, sa en fornøyd 18-åring.

Et liv i musikk

Det var i juni i år videregående-eleven Leirvik stilte på Idol-audition i Trondheim. Nå har han holdt semifinaleplassen hemmelig for venner og bekjente, med unntak av noen lærere på skolen.

- Det har vært litt vanskelig å konsentrere seg og fokusere på leksene når jeg vet at jeg skal synge på direktesendt tv, men jeg har prøvd å komme litt i forkant med skolearbeidet, sa 18-åringen til adressa.no onsdag.

Musikk har vært en viktig del av Leirviks liv så langt. Han har vært pianoelev ved kulturskolen, og de siste årene har han jobbet mer målrettet med sangtimer og flere opptredener bl.a. med søsteren Amalie. De deltok også på årets Ungdommens kulturmønstring.