Are Sende Osen er aktuell med sin andre sesong av «Normal galskap» på NRK, mens Klaus Sonstad hadde premiere på sitt nye program «Hvem bryr seg» på TV2. Sende Osens femte program og Sonstads seriestart begynte med et kvarters mellomrom og endte med 380 000 seere for «Normal galskap» og 339 000 for «Hvem bryr seg».

- Klaus er en god venn og en dyktig underholder og jeg ønsker han lykke til, det er nok seere til oss alle, sier Are Sende Osen.

Delte skjermen

Sonstads nye program viser folk på gata som opplever iscenesatte dilemmasituasjoner og velger å gripe inn eller ikke. På forhånd håpte Sonstad på å skape diskusjon rundt hvor mye vi egentlig engasjerer oss i andre mennesker.

– Vi «laiker» hele tida, men reflekterer ikke. Kanskje vil folk tørre å bry seg litt mer. Jeg er spent på mottakelsen, det har vært viktig å gjøre dette litt ordentlig, og flere forskere er involverte i prosjektet. Jeg tror «Hvem bryr seg» kan bli et fint program å se på sammen med barn fra skolealder og oppover, sa Sonstad til adressa.no før sendestart.

For et par uker siden ble duoen som utgjør Are og Odin klar over at de skulle på lufta samtidig.

- Jeg hadde ikke gjort det sånn om det var jeg som bestemte, men det varer uansett ikke så lenge, sier Sende Osen som ble forvekslet med Sonstad på Twitter.

- Jeg fikk skryt for at jeg var så utrolig dyktig i programmet til Klaus. Det har skjedd før også og når vi får komplimenter for hverandre sier vi bare tusen takk og jatter med, sier programlederen som selv fulgte begge sendingene samtidig forrige uke.

- Jeg har sånn løsning at jeg kan dele opp skjermen min selv. Jeg satt å så på begge to, men jeg kan bare ha lyden fra én av dem, sier han.

Mer Are og Odin

I «Normal galskap» utforsker Sende Osen ulike folks lidenskap og entusiasme og forrige torsdag intervjuet han gymlærer og fitness-utøver Perodd Tessem fra Trondheim.

- Vi hadde litt flere enn Klaus, men så er det sånn at tv-en står fast på NRK hos mange og vi får noen gratis-seere der. Jeg tror nok TV2 er litt mer fornøyd enn det vi er med tallene. Samtidig er det stadig viktigere med hvor mange som ser på nett, og folk ser ikke nødvendigvis programmene når de sendes på tv-en.

Tidligere denne måneden sto duoen sammen igjen på scenen som Are og Odin under Trondheim Comedy Festival. Selv om det ikke er flere planlagte show for øyeblikket er de klare for mer.

- Vi er to travle herremenn. Men det er bare å ringe å spørre, så kommer vi sikkert, sier han.

Avslutter med norrønt blot

Torsdag sendes siste episode i «Normal galskap». Da handler det blant annet om de som tar juleforberedelsene ekstra seriøst. Sende Osen besøker julenissenes årsmøte på Savalen og en familie på Heimdal som pynter på nivå med Clark Griswold (Chevy Chase) i «Hjelp, det er juleferie». Han snakker også med artist Stephen Brandt-Hansen om hvordan det er å være juleentertainer.

- Også er vi med på norrønt blot med foreningen Forn Sed i en skog i Bærum. Det er mat, mjød, bål, trommer og statuer av Odin og Tor. Det må folk få med seg, det var fascinerende greier.