I kveld har tredje sesong av serien «Lilyhammer» premiere på NRK, med «Sopranos»-stjernen og rockeren Steven Van Zandt i hovedrollen.

Van Zandt, også kjent under artistnavnet Little Steven, spiller mafiabossen Frank Tagliano som forsøker å starte et nytt liv i Lillehammer, mens Trond Fausa, Steinar Sagen og Fridtjov Såheim er blant de andre skuespillerne i serien.

Bandkollega

I episode nummer åtte av denne sesongen dukker også Taglianos italienske bror opp i serien. Som tidligere kjent spilles han av selveste «The Boss», New Jersey-rockeren Bruce Springsteen.

– Bruce spiller Frank Tagliano sin italienske bror, Guiseppi, som jobber på et likhus. Han kommer til Norge for å hjelpe til med et problem som har oppstått i Lillehammer, sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i produksjonsselskapet Rubicon TV til adressa.no.

Van Zandt har spilt med Springsteen i hans E Street Band siden midten på 1970-tallet, og Van Zandt sier til NRK at han flere ganger har prøvd å få med bandkollegaen i serien.

Første tv-rolle

Ifølge filmnettstedet IMDB er dette også den første skuespillerrollen Springsteen har prøvd seg på, med unntak av en rolle i den ti minutter lange kortfilmen «Hunter of Invisible Game» fra tidligere i år.

Bildene fra «Lilyhammer» viser blant annet Springsteen i et likhus med solbriller og et blodflekket forkle, mens andre bilder viser ham på en nattklubb sammen med blant andre Van Zandt og Tony Sirico fra suksesserien «Sopranos».

Ifølge Næss har Springsteen en liten, men betydningsfull rolle når han dukker opp i åttende sesong.

I går ble det kjent at NRK legger ut hele denne sesongen på nett samtidig som første episode har premiere onsdag kveld.

ANMELDELSE: Little Steven på godt og middels

Tredje sesong har hovedsakelig fått gode kritikker, men Adresseavisens anmelder Terje Eidvåg mener sesongen har en «frustrerende ujevn start», selv om den ser proff og internasjonal ut.

Springsteen har tidligere kun spilt en kortfilm. Rollen i «Lilyhammer» er hans første i en tv-serie. Foto: Pål Bugge Haagenrud
Bruce Springsteen og Steven Van Zandt har spilt musikk sammen siden 70-tallet. Her får Springsteen skuespillerinstruksjoner fra bandkollegaen. Foto: Rubicon TV
I tillegg til Springsteen og Steven Van Zandt (i midten), er også Maureen Van Zandt, den tidligere «Sopranos»-skuespilleren Tony Siroco og Michael Badalucco med i serien. Foto: Pål Bugge Haagenrud