– Det må være ei selvstendig dame som jeg får god kjemi med. Men en styrer ikke hvem en får følelser for, en må ha et åpent sinn, sier Hestmo som er fra Steinsdalen i Osen.

Han ser programmet som en unik mulighet til å få en livsledsager og tror et liv i tospann med han kan bli både variert og spennende.

– Det var ikke min idé, det var kjerringa til fatter'n som fikk en lys idé om å melde meg på. Nå føles det bra, men det var en litt underlig tanke med det samme jeg fikk telefonen. Men etter et par døgn med tenkning var jeg ikke i tvil.

Nå er han spent på hvor mange brev som kommer inn til han. Seks bønder er plukket ut i første omgang. Fire av dem blir med videre etter at programleder Katarina Flatland har avslørt hvor mange frierbrev deltakerne har fått.

– Jeg har en god del kompiser som håper at jeg blir med. De ser for seg at det blir en artig tv-høst, humrer han.

Variert hverdag

Han eier tre gårder som grenser mot hverandre og har tre fjøs med 150 sauer og rundt 50 ammekyr.

– Det er mest arbeid med sauefjøset, også er det ut på oppdrag når telefonen ringer, sier Hestmo om begravelsesbyrået han driver.

– De pliktene varierer, det kan være alt fra null til fem-seks oppdrag i uka. Det er en variert hverdag, og det er bestandig tid til jakt- og fisketurer og noen utenlandsutflukter.

Favorittlaget er Liverpool, det er et naturlig reisemål, i tillegg til at han liker å dra på jaktturer til Polen.

– Der jakter jeg rådyr, hjort, villsvin og rev. Det er en enorm dyretetthet der, forteller Hestmo, som også er aktiv i kommunepolitikken for Bygdelista og leder av kontrollutvalget.

Perspektiv på livet

Foreldrene startet Bjørnør begravelsesbyrå i 1985, og fra han var 14 år har han vært med i arbeidet.

– En får et avslappet forhold til døden. Samtidig vet en også å sette pris på livet når en opplever så mange forskjellige skjebner, sier 41-åringen.

– Jeg kjenner stort sett alle her og jeg omgås mange kjente i jobben. Det er godt å kunne hjelpe folk som trenger hjelp i en sånn situasjon. Samtidig kan det være situasjoner der det er vanskelig at en er så nær, medgir han.

Dersom han finner tonen med ei dame har han jobb å tilby både i fjøset og i begravelsesbyrået.

– Det er ingen plikt  å jobbe her, jeg er ikke avhengig av det, men hvis hun vil er det selvfølgelig muligheter, sier han.

Hvis han får damebesøk på gården vil han vise jentene den flotte Fosen-naturen, fjellene hvor sauene og ammekyrne beiter og gjerne ta dem med på en fisketur. Lufting av de tre gjeterhundene av typen australsk kelpie er også et viktig og hyggelig gjøremål.

Årets deltagere i «Jakten på kjærligheten» sammen med programleder Katarina Flatland i midten. Fra venstre bak: Else Marie Tveit Rødby fra Hurum, Kjartan Bergsvåg fra Voss, Peder Trøften fra Nord-Odal og Ruben Tunestveit Kengakaran fra Tunes i Arna. Fremme fra venstre Hans Petter Hestmo fra Steinsdalen i Sør-Trøndelag og Alf Bernhard Ouren fra Redalen på Gjøvik. Foto: Espen Solli