Blengsli er en av de mange bilbergingssjåfører som er med i TV-serien «Vinterveiens helter», som starter mandag til uken på National Geographic Channel.

Med kamerateam i bilen ble han sendt ut på redningsoppdrag ved Ålvatnet, som ligger på fjellet sør i Overhalla. Da skulle han komme en far og hans sønn til unnsetning etter at bilen de var på tur med havnet i grøfta. Sønnen gjorde utrolig nok opptak av farens utforkjøring med mobilen.

- Han hadde fått beskjed om å gå ut, og da filmet han det. Faren var redd for at det skulle gå galt, forteller Blengsli til Adresseavisen.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

- Overprøvde egne evner

Det gjorde det. Og på veien til dem havnet også Blengsli selv i grøfta med kamerateamet i bilen.

- Da jeg kjørte innover var det glatt, men ikke så glatt. Det ble først veldig glatt i svingen der jeg havnet i grøfta. Der var det holke, forteller overhallingen.

Før utforkjøringen la han kun kjetting på bakdekkene.

- Jeg overprøvde nok egne evner, innrømmer han.

- Det er jo litt flaut. Det skal jo ikke skje, men nå har det skjedd. Vi bilbergingssjåfører er jo bare mennesker vi også.

Ifølge ham er dette hans andre utforkjøring i løpet av 30 år som bilbergingssjåfør. Det skjedde altså i løpet av de ni dagene han hadde et TV-team på besøk. Serien vil bli sendt over hele verden, og for 155 millioner husholdninger er det mulig å se uhellet til den erfarne sjåføren.

Ble sint på sjåfør

Også i Orkdal var et kamerateam på plass i forbindelse med innspillingen av serien. Der fulgte kamerateamet blant annet Kristoffer Moe og Marius Winum i nærmere to måneder.

- Det blir en del action fra oss, sier Moe.

Han avslører blant annet at det gikk en kule varmt under innspillingen.

- Det var en utenlandsk lastebilsjåfør jeg ble sint på. Han hørte ikke etter meg da jeg skulle slepe han opp en bakke. Han gjorde det motsatte av det jeg sa. Nå vet jeg ikke om dette er med på serien. Jeg håper ikke det, sier han.

- Frykter engelsken

Winum tror han kommer godt ut av det.

- Jeg tror serien blir som vi forventet. Vi fikk jo en peilepinne på hvordan det ville bli. Men jeg er litt spent på hvordan vi blir fremstilt, sier han.

- Men vi måtte snakke engelsk. Å høre det, er nok det jeg frykter mest.

Alle de tre håper serien vil gjøre sjåfører bevisst på de ekstreme forholdene det kan være på norske veier.

- Men jeg tror de fleste utenlandske sjåførene egentlig er klar over hvordan føret er på norske veier. De snakker sammen de også, sier Winum.

I tillegg til Overhalla og Orkanger har også bilbergingsmannskaper vært på Hardangervidda, Haukeli, Voss og Finnsnes.

Millioner av seere vil få med seg uhellet til bilbergingssjåfør Jo Roger Blengsli fra Overhalla. Foto: Pressefoto
Marius Winum er spent på hvordan han blir fremstilt i TV-serien som starter mandag.