Russlands Dima Bilan ble årets Grand Prix-vinner med låten «Believe». Foto: SCANPIX

Dima Bilan fra Russland kan smykke seg med tittelen årets Grand Prix-vinner. Natt til søndag sang han vinnerlåten for «Believe» i en fullsatt Beograd Arena i Serbia.

Maria Haukaas Storeng representerte Norge med «Hold on, be strong», og sikret seg femteplassen i Eurovision Song Contest 2008. Norge ble best i Norden.

– Jeg er så stolt

– Tenk at vi kom på 5. plass! Herregud! Jeg er så stolt! Dette var fantastisk! Det funket! Jeg har aldri vært gladere! Nå skal vi feire, jublet Maria til nrk.no. etter at stemmene var talt opp.

TV-ADRESSA: Se den elleville feiringen

Maria holdt seg godt blant de ti beste hele veien, og endte til slutt på en solid femteplass. Det er ventet at Haukaas Storeng og hennes låtskriver Mira Craig vil holde en pressekonferanse ved hotellet de bor i Beograd natt til søndag.

Gode naboer

Norge fikk hele 12 poeng av nabolandene Sverige og Finland. Stian Barsnes Simonsen presenterte resultatet fra det norske folk, og ga 12 poeng til Danmark.

Da Maria kom fra scenen etter opptreden i Beograd Arena uttalte hun følgende:

– Vi har en god act, jeg mener vi fikk den til å sitte som den skal i kveld også. Husker ikke om vi gjorde noen feil... Nei, vi gjorde ikke det! Jeg er glad vi er sist! Dette er fryktelig nervepirrende, skriver nettavisen Serher.no.

Eurovision Song Contest ble arrangert for 53. gang i år. Showet blir fulgt av rundt 100 millioner TV-seere over hele Europa.

Foto: Johannessen, Sara
Maria Haukaas Storeng fremførte «Hold on, be strong», og kom på femteplass i Eurovision Song Contest 2008. Foto: SCANPIX