Kristofer Hivju befinner seg for tiden i Nord-Irlands hovedstad for å spille rollen som villmannen Tormund Giantsbane i den populære HBO-serien «Game of Thrones».

– Det går strålende, sier Hivju i en kommentar til Dagbladet.

Les også: Kristofer Hivju klar for «Game of Thrones»

Fascinert av vikinger

Som navnet tilsier er Giantsbane en meget hardfør og tøff karakter, ikke ulik Olav den hellige som Hivju portretterte i en dokumentarfilm i regi av Olavsdagene, i tillegg til en barneforestilling under samme festival.

Les også: Hivju som Olav den hellige

– Jeg er fascinert av vikingtiden og ville menn. Det at jeg får slike roller er nok delvis en konsekvens av skjegget mitt, det har blitt et varestempel, sa Hivju til Adresseavisen i sommer og fortalte at en fordel ved å være skuespiller er at han kan leve ut sine ville sider.

– Jeg er født 1000 år for sent, slo han fast.

Videre til Marokko

Hivju har allerede hatt noen roller i Hollywood. I fjor var han med i «The Thing» og neste år er han aktuell i rollen som sikkerhetssjef i blockbusteren «After Earth» med Will Smith i hovedrollen.

Innspillingen av tredje sesong av «Game of Thrones» startet allerede i juli. I begynnelsen av denne måneden foregår innspillingen parallelt i Dubrovnik i Kroatia og i Nord-Irland, før opptakene etter planen starter i Marokko 13. oktober, ifølge winteriscoming.net. Filmteamet skal også gjøre opptak på Island.

Tv-serien er basert på fantasyserien «A Song of Ice and Fire» av den amerikanske forfatteren George R.R. Martin. I alt fem bøker har kommet ut av den planlagte serien på sju. Førsteboka «Game of Thrones» som tv-serien har hentet navnet fra, ble utgitt i 1996.

Premieren på sesong tre er 31. mars 2012.