Les omtale av nyhetene her:

En Amarone, en Barolo og en Rioja fra 2004 er blant vinene som vekker ekstra oppmerksomhet i dette nyhetsslippet, som ikke er blant de aller største. Plusser du på med to syv år gamle Brunello-er, endatil økologisk laget, i tillegg til to gode viner fra Châteauneuf-du-Pape, også de i 2004-årgang, kan man konstatere at liebhabere vil finne noe de liker blant nyhetene. Tre solide vintage port-viner fra 2003 bør også nevnes.

Nytt bekjentskap

Og så har Vinmonopolets innkjøpere naturligvis ikke glemt Bordeaux, det mest klassiske området av dem alle. Tell opp i lommeboka om du har råd til disse godbitene!

Det skal godt gjøres å finne nye Amarone-produsenter for det norske markedet. Men et nytt bekjentskap kommer i dette slippet; vinhuset Corte San Benedetto. Utgangspunktet er de klassiske Veneto-vinene; Valpolicella, Ripasso, Amarone og Recioto. Corte San Benedetto lager viner som har røtter i gamle tradisjoner.

Det gjør sannelig også det spanske vinhuset La Rioja Alta, først og fremst kjent for sin erkekonservative stil på icon-vinene 890 og 904. Mens kravet på lagring for Gran Reserva-viner i Rioja er minst to år på fat og tre år på flaske, dobler gjerne La Rioja Alta denne tiden. Det smaker gjerne ofte mye av moden frukt, søtt krydder og vanilje.

Spesielt fra Colares

Holdbarhet er stikkordet for viner fra det lille portugisiske vinområdet Colares, nord for Lisboa, på kysten ut mot Atlanterhavet. Dette er sjelden vare, men det kommer inn to Colares-viner i dette slippet. Vinene, som man advarer mot å drikke før de er minst fem år gamle (!), er laget på upodede vinstokker av Ramisco-druen. På grunn av nærheten til havet, og det faktum at vinstokkene vokser i leirjord under sanddynene, kan vinene ofte ha et aldri så lite preg av saltsmak.

Vi holder oss i Portugal også for det som kanskje er de mest tradisjonelle julevinene i dette slippet, årgangsportvin. Som partikjøp på henholdsvis 720, 450 og 720 flasker lanseres 2003-årgangen fra de tre portvinshusene Vallegre, Niepoort og Dow's (Symington).

Nå kan julen bare komme!