I følge en pressemelding blir Rolf Gathe ny adm. dir. i importfirmaet Vinarius AS. Samtidig blir Katalysator AS 100% eier av Vinestor-gruppen.

Det er inngått en konsulentavtale mellom Vinestor AS og Jørn H. Abrahamsen (via Haav Holding AS) som innebærer at han fortsatt vil ha et engasjement i Vinestor gruppen, men i et annet format.

I pressemeldingen er det opplyst at Abrahamsen etter mange år med høy arbeidsinnsats og etter å ha vært delvis ute av drift de siste ukene, har funnet at tiden er inne for å endre fokus i jobbsammenheng

-Møllerfamilien gjennom Morten Møller og senere Katalysator AS, har siden 2008 vært en god partner i utviklingen av selskapene i Vinestor-gruppen. Jeg er veldig fornøyd med at Katalysator viderefører de strategier som er lagt for Vinestor og vil støtte en fortsatt sterk utvikling for selskapene, sier Jørn H. Abrahamsen.

Katalysator er et familieeiet investeringsselskap med fokus på langsiktige investeringer i skandinaviske virksomheter. Katalysator har i tillegg til Vinestor blant annet investeringer i Alfa Sko, ITP Group, Pizza Hut Sverige, Norfolier GreenTec og Brandstad.

-Katalysator ønsker å fortsette det gode samarbeidet vi har hatt med Jørn H. Abrahamsen, selv om samarbeidet nå tar en annen form. Vi er veldig takknemlige for den gode innsatsen Jørn over tid har gitt for å bygge selskapet og som har resultert i et veldig godt fundament for videre utvikling fremover, sier Jon Pran, adm. direktør i Katalysator.

Vinestor-gruppen omsatte for ca. 300 MNOK i 2015 og består i tillegg til Vinarius AS av Vinum AS, PlusVini AS, Trulli Wines og Servco AS.

Første selskap i gruppen, Vinarius AS, ble etablert i 1997 av Jørn H. Abrahamsen sammen med Ivar C. Bentzen.