Du ser at de har det morsomt, gjengen bak vinhuset Some Young Punks. Navnene på vinene, og ikke minst etikettene på flaskene indikerer det. Hør bare her: Passion has Red Lips, Quickie!, The Squid's Fist, Naked on Roller Skates, Double Love Trouble, Monsters Monsters Attack, Fierce Allure, Lust Collides og Taken Brave.

Har doktorgrader

De har filosofisk doktorgrad, er nerder på ulike områder, og er tatovert så det holder. Og tanken om å begynne å lage vin kom opp under en real fyllekule med øldrikking, naturligvis. Det er slikt som skjer det, om enn bare i Australia.

Det er i South Australia trioen Jen Gardner, Col McBryde og Nic Bourke har startet sitt vinprosjekt, under navnet Some Young Punks. De er kanskje mer opptatt av Pulp Fiction og tegneserier fra før andre verdenskrig enn punk, men tilnærmingen til vinbransjen er lik den punkerne på 70-tallet angrep rockebransjen med. Col har fått plass i Guinness Book of World Records for sine tatoveringer, Jen er gjær-nerd, mens Col påstår å være verdens største fan av Culture Club. Sammen er de dynamitt!

Løssluppen og seriøs

Coole navn og etiketter på flaskene er litt som punkernes fargerike hanekamfrisyrer, sikkerhetsnåler, piercing og nagler. Tilnærmingen til vin er løssluppen. Men når de først står på scenen (les: lager vin) er de seriøse som bare det: Biodynamisk tankegang, håndplukkede druer, kun bruk av naturlig gjær, forsiktig pressing, lang skallmaserasjon og lite fatbruk. Resultatet er viner som står frem som freske, naturlige smaksbomber.

Jen og Col er blitt par og driver vingården Adelina Wines sammen i Clare Valley. Nic holder til i McLaren Vale. Druene hentes fra utvalgte vinmarker over hele South Australia. Helst fra riktig så gamle vinstokker med stor fruktkonsentrasjon i druene.

750 ml pleasure

–Hver vin, hver nyskapte etikett, det er noe som skjer bare en gang. Derfor må vi gjøre det beste ut av det, hver gang. Det handler om passion, akkurat som med rock'n'roll. Vi er mest opptatt av å lage god vin, uten å ta hensyn til eller vite for mye om hva som er lurt og ikke lurt i vinbransjen, er uttalelser de tre har kommet med.

«750 ml of pleasure» står det på etikettene. Det er dette det handler om for Some Young Punks. De skal ha det artig, kose seg og lage kvalitetsvin på en kompromissløs måte.