Det tradisjonsrike vinimport-selskapet Hans A. Flaaten AS inngår fra 1. januar 2016 som et selskap i Moestue Gruppen. Hans A. Flaaten har i samråd med sine prinsipaler og vinbønder valgt å inngå i  Moestue Gruppen for å styrke selskapet for fremtiden.

Hans A Flaaten  fortsetter som et aktivt separat selskap i gruppen og Nils Flaaten fortsetter videre i selskapet med produsent- og kundekontakt. Hans A. Flaaten vil bli styrket med ytterligere ressurser fra Moestue Gruppen når det gjelder salg, produktutvikling, logistikk og økonomi.

Ifølge en pressemelding fra Moestue mener Nils Flaaten at Moestue Gruppen og Moestue Grape Selections var et naturlig valg for Hans A. Flaaten når det gjaldt å finne en optimal, framtidig løsning for selskapet mitt.

-Våre leverandører ønsket å videreføre den personlige måten å selge vin på, men får i tillegg fordelene ved å ha et sterkt privateid selskap med en profesjonell driftsorganisasjon i ryggen. Det var ingen andre reelle kandidater, uttaler Nils Flaaten.

Christopher Moestude sier at Hans A. Flaatens portefølje gjør at Moestue Gruppen blir enda sterkere på områder og regioner der Moestue har hatt mindre representasjon.

-Porteføljene i selskapene våre utfyller hverandre nå på en meget god måte og vi håper våre kunder vil sette pris på dette, sier Christopher Moestue.

Administrerende direktør i Moestue Gruppen, Inge Hilland, overtar som styreleder i Hans A. Flaaten AS.

Hans A Flaaten er 4. generasjon vinimportør, og ble etablert i 1893, og var Norges tredje etablerte vinimportør. Selskapet drev også ni vinbutikker i Norge inntil 1922 da Vinmonopolet overtok disse.