Det melder Det Norske Brenneri i en pressemelding.

Det er en gin-bølge verden rundt, og at en norsk gin hevder seg helt i verdenstoppen blir lagt merke til, mener produsenten.

Over 1850 forskjellige brennevinsprodukter deltok i konkurransen i San Francisco, som er regnet for å være den viktigste brennevinskonkurransen i hele verden. Årets arrangement var det 16. i rekken.

-Dette er en fantastisk inspirasjon for oss. All grunn til å feire en norsk seier, sier daglig leder ved Brenneriet i Grimstad, Fabian Widmer.

Harahorn Small Batch Gin ble lansert på det norske markedet før jul i fjor. Det Norske Brenneri lover at dette er en smak av Norge. Med einebær fra Røros, blåbær fra Nordmarka, rabarbra fra Grimstad og blæretang fra Stadt – for å nevne noen av ingrediensene.

Gullmedaljen fra San Francisco har allerede ført til at Harahorn snart blir å få kjøpt i USA.

Harahorn gin er oppkalt etter et fjell i Hemsedal og med inspirasjon fra et fabeldyr ingen ennå har sett i levende live.

Nylig vant bartender Amir Sharfei fra Kristiansand norgesmesterskapet for bartendere med en drink laget av Harahorn gin. Han reiser snart til Tokyo for å delta i verdensmesterskapet.