Det vakte oppsikt da det i mai ble kjent at Fondberg hadde overtatt 50 prosent av eierskapet i Winetailor, samtidig som solide navn i vinbransjen, som Continentals tidligere kjellermester Remi Madsen og Henning Dolve hadde sagt opp stillingene sine i Winetailor. Madsen sa opp  februar, Dolve og en annen av selgerne, Magne Flaskerud, leverte sine oppsigelser i slutten av mars.

Eget importselskap

Nå slår nettopp Madsen og Dolve tilbake, med sitt eget importselskap. Det har fått navnet Selected Wines, og har Drøbak, hvor Madsen bor, som forretningsadresse. Både Madsen og Dolve jobbet fire år for Jakob Opedal i Winetailor som ble etablert i 1990.

Det var ekteparet Remi og Unni Degerdal Madsen som sto bak da Selected Wines ble registrert i Brønnøysundregisteret i mai. Senere har imidlertid Ola Nersnæs og Kai Henning Johnsen kommet inn på eiersiden, sammen med Henning Dolve.

Den tredje Winetailor-ansatte som sa opp jobben hos Jakob Opedal, Magne Flaskerud, er også tilbake i vinbransjen, i firmaet Buvez Agenturer som har produsenter fra Champagne og Rheingau i porteføljen. Buvez er en videreføring av firmaet Notos Wine & Food.

Også Bache Gabrielsen

Remi Madsen og Henning Dolve eier 31 prosent hver av Selected Wines, Ola Nersnæs 27 prosent, mens Unni D. Madsen og Kai H. Johnsen eier det resterende.

Nersnæs står også bak Bache Gabrielsen Norge, og hans engasjement i begge selskapene vil bety at Selected Wines vil legge inn Bache Gabrielsen-produktene i sin portefølje, mens Nersnæs gjør det samme med Selected Wines-produktene i forhold til Bache Gabrielsen Norge.

Cafe Engebret

Kai Henning Johnsen er kjent som eier og driver av ærverdige Cafe Engebret i Oslo, gjennom selskapet Christiania Restaurasjon.

Ifølge selskapets hjemmeside, er det Madsen og Dolve som står bak opprettelsen av Selected Wines. De har allerede en bra portefølje av produsenter på plass.

-Vår styrke er god vinfagelig kompetanse og med stor kjennskap til det norske markedet gjennom mange år i bransjen. Med våre viner som er nøysomt utvalgt fra Europa og Sør Afrika i alle prisklasser, vil vi dele vår lidenskap med kunder og venner, skriver de på hjemmesiden sin.

Solid bakgrunn

Remi Madsen var 22 år på Hotel Continental & Theatercaféen som innkjøpsansvarlig av vin. Han har også i 10 år vært president i Den Norske Vinkelnerforeningen, samt hatt, ifølge seg selv, veldig mange hyggelige år som vinsmaker for Aperitif.

-Vin har vært min store interesse og lidenskap siden tidlig alder og jeg bestemte meg for at jeg ville lære meg mer om denne drikken. Jeg har jobbet på begge sider i HoReCa bransjen.

Henning Dolve er utdannet kokk, noe som i følge ham selv har vært grunnlaget for alt han har gjort etterpå. Han har tyve års erfaring som barmanager og bartender, på Highland Hotel på Geilo og i Color Line. Han har dessuten vært 10 år i Vinmonopolet, hvor han i fire år drev med opplæring av butikkpersonale innen mat og vin.

-Har alltid hatt stor sans for smak og aroma som jeg har jobbet med i mange år, skriver Dolve på hjemmesiden.

Solide produsenter

Blant produsentene hos Selected Wines er Alain Jaume & Fils, Alex Gambal, Cantina Pertinace, Bertrand Machard de Gramont, Vigneti Zanatta, Castello di Meleto, Champagne Lelarge- Pugeot, Chateau la MorinièreChampagne Roland Champion, Château Dalem, Jaques Prieur, Domaine La Colombette, Cantina Miglianico, Mönchof-Erben og Denis Dubourdieu Domaines.